avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate Tiberiu KOVACS

Activitate Tiberiu KOVACS

Răspuns la discuția baroul lui POMPILIU BOTA
In primul rind va intreb de ce intotdeauna spunem ca daca in alte tari nu exista inseaman ca in mod obligatoriu nici in romania nu trebuie sa existe. Mai mul, de ce oare Romania si ai ei cetateni nu stiu decit sa copieze si sa pupe in cur pe ceilalti?...
Nicaeri in europa si in lume nu exista aceste restrictii de acces in profesie. Daca exista inseamana ca inca suntem tributari evului mediu si ca urmare ar trebui sa ne spalam de doua ori pe an pentru ca asa este in europa medievala.
Eu am pus mana pe carte si va aduc la cunostinta ca barourile lui Zamfirescu sunt o rusine si o grupare a celor mai virtosi pupincuristi ai ideologiei comuniste.
Teme de discutie:
1. Ce fel de persoane juridice se infinteaza prin efectul legii.?
2. Sunt Barourile lui Zamfirescu astfel de institutii/persoane juridice?
3. Art. 48 din legea avocaturii defineste baroul judetean ori il infinteaza?
4. Ca re sunt elementele de identificare ale unei persoane juridice si cite dintre acestea sunt indeplinite de barourile lui Zamfirescu?
5. Are baroul judetean cod fiscal.
5. Puteti fi colegi cu avocati intr-un barou in care diriguitorii sunt principalii aplicatori ai regimului politic dictatoria din Romania, diriguitori fara examen de licenta si repartizati la locul de munca de catre ceausescu?
6. Va solicit sa faceti in conditiile si pe temeiul legii o interpretare oficiala a legii avocaturii si veti constata ca este o organizatie atipica si inaplicabila.
7. De ce judecatorii refuza interpretarea oficiala a legii? ( refuzul interpretarii ii face vinovati de denegare de dreptate.)
8. Nicaieri in lume nu exista restrictiile impuse de barourile comuniste la inscriere. Exceptie fac China, Rusia si Portugalia)
9. Sunteti in barourile lui Zamfirescu. Jurati cu mina pe biblie ca ati intrat pe cinstitie ori fara umilinta si bataie de joc. Aproximativ 90% dintre admisi au intrat necinstit.

Accept polemica dar sa nu mi se spuna sa pun mina pe carte.
Conditii de accedere in barourile comuniste:
- Fiu/fica de judecator, procuror si mai ales avocat.
- Banii.
- Plata in natura.
- Examen foarte greu si doi ani de umilinta si bataie de joc din partea indrumatorului.
- Pile, cunostinte si relatii.

Avocat Tiberiu KOVACS.
In litigiu penal cu barourile CLUJ, SALAJ si HARGHITA, in calitate de inculpat. Prefer condamnarea decit sa fiu coleg cu niste nemernici de comunisti, absolventi de drept socialist, si pupincuristi profesionisti.
Răspuns la discuția ,,Baroul Penal"
Iata ca de data asta sunt de-acord cu dumneavoastra. Recunoasteti ca statul trebuia sa se implice in reglementarea acestei profesaii in sensul ca avocatul este un auxiliar al justitiei. Pe considerentul ca avocatii comunisti au reusit sa monopolizeze aceasta profesiei astfel incit accederea, cel putin in provincie, barourile au devenit adevarate asociatii familiale in care se intra doar dupa gradul de rudeniei, pe pile, spaga etc. Daca in 1995 se adopta o lege adevarata a profesiei, azi nu vorbeam de barouri paralele. Lacuna legii privind rolul ministerului justitiei in organizarea si exercitarea profesiei de avocat face ca barourile sa fie institutii de drept privat.( V. NOTARIATELE PUBLICE)
Iata incompetenta avocatilor formati la scoala de drept socialist.
In curind vor disparea toate barourile, pentru ca asta se doreste si se va infinta un nou barou si va pot garanta ca eu, dumneavoastra si multi alti juristi poate mai bine pregatiti decit noi vom pune bazele unui ordin profesional adevarat astfel ca in cel mult cinci ani vocatia profesionala sa primeze in favoarea clientului si defavoarea intereselor meschine ale lui iorgovan....
Cu stima Av. Tiberiu KOVACS
Prodecan Baroul Cluj aripa Bota.

P.S. Situatia actuala este inadmisibila dar barourile bota prin reprezentantii lor vor contribui la accelerarea reformei reale in aceasta profesiei si repunerea ei in limitele demnitatii pe care o merita.
Asta nu intelegeti dumneavoastra avoatii din barourile traditionale. Noi nu va desconsideram si nici nu ne consideram ma destepti decit voi. Poate suntem ma poutin pregatiti dar noi avem curajul sa intram in sala si sa infruntam judecatorii cu coloana vertebrala, solicitindu-le sa aplice legea in litera si spiritul ei pentru ca avocatii din barourile trditionale in marea lor majoritate conving judecatorii pe alte cai decit cea a legii si competentyei profesionale si anume pe slugarnicie si supusenie inexplicabila cel putrin pentru mine. Cel putin in acest moment un avocat in fata judecatorului este o multime vida. Citeam undeva pe forum ca tinerii judecatori ar judeca mai bine si mai repde daca nu ar fi avocatii. Eu va asigur ca nu fac parte din acei avocati si sper ca nici dumneavoastra.