avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Anton0730

Activitate Anton0730

Buna ziua,

Sint nou pe forumul acesta si vreau sa va supun atentiei urmatoarea problema:

Acum 2 saptamini, in timp ce conduceam autoturismul pe soseaua E85 intre Buzau si Rm.Sarat, la intrarea în localitatea Oreavu, am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală in afara localitatii având 152 km/h.
Am ramas foarte mirat (agentul a zimbit...) si i-am spus ca nu cred. I-am cerut sa probeze acest lucru.
Agentul mi-a spus ca nu el m-a prins ci un coleg care era intr-un LOGAN alb, aflat cu 5km in urma, cu ajutorul unui nou tip de radar nedetectabil numit Speedophot (a accentuat acest lucru si s-a uitat de curiozitate daca am detector de radar in parbriz)
Am insistat sa vad inregistrarea. Mi-a spus ca nu se poate, dar m-a dus la masina lui ca sa pot auzi in statia radio o voce care sa spuna ca am fost detectat cu 152 km/h. Cu toate protestele mele, mi s-a intocmit proces verbal (pe care l-am semnat cu obiectiuni), si in plus mi s-a suspendat permisul.

La mai putin de o saptamina am depus contestatie la Judecatoria Rm. Sarat unde am cerut:
- prezentarea probelor (plansa fotografica, înregistrări, etc),
- documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102bis din 07.12.2005: certificatul de omologare a aparatului radar, (cu seria din P.V.) , buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate şi autorizaţia de operator radar pentru agentul care opera acest dispozitiv.

Dupa ce am studiat citeva cazuri asemanatoare intimplate unor prieteni de ai mei, doresc sa cer anularea P.V. pe motiv de netemeinicie şi nelegalitate:

1-Consider ca s-a facut o incalcare a art. 15, O. G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor pentru ca intre agentul care mi-a întocmit procesul-verbal de contravenţie şi agentul de pe radar nu a existat o identitate de persoană, astfel încât cel care a constatat efectiv contravenţia nu este agentul care a întocmit procesul-verbal de contravenţie şi care, conform legii, trebuia să constatate personal fapta săvîrşită de mine.

2-S-a facut si incalcarea Art. 181. - (1) din Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 [în situaţia în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, poliţistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1D, după prelucrarea înregistrărilor şi stabilirea identităţii conducătorului de vehicul]

In cazul meu nu s-a facut prelucarea inregistrarilor cu toate insistentele mele, si nici nu avea cum caci aparatul radar tip Speedophot fiind cu film foto, nu se poate inregistra contraventia decat dupa developare, pentru ca a fost gandit exclusiv ca un mijloc de amendare "prin posta", dupa prelucrarea si examinarea probelor
Mai mult de atit: Procesul verbal este completat pe Anexa 1A in loc de anexa 1D ceruta de acelasi articol

Rugamintea adresata dvs este sa-mi spuneti daca am reusit sa-mi construiesc o aparare in fata instantei si daca mai exista si alte cazuri in care s-a cistigat pe aceste motive.

Multumesc anticipat pentru orice sfat aveti