Se pare ca in tara asta daca esti tata nu prea ai nici un drept, mai ales daca ai avut nesansa sa divortezi si copilul sa ramana la ea.La divort copilul din start ramane la mama..ca asa e logica...mama il creste mai bine...un tata ..nu...! Apoi mama cere pensia alimentara...si daca e posibil cat mai mare..cu tot prime..sporuri..salarii de merit...tot...ca..e pentru cresterea copilului...NU...?...Apoi mamicuta lasa copilul de trei anisori la parintii ei si pleaca..in Italia...! Frumos nu..?..Tatal.are grija de copil..il ajuta cu tot ce poate in afara pensiei alimentare..il viziteaza saptamanal..ii cumpara calculator...bicicleta..in fiecare an il pregateste pt scoala..si asta aproape 6 ani...! mama nu e foarte preocupata sa vina in tara..in schimb isi permita sa il hartuiasca pe tata cu marirea pensiei alimentare...ca de...tatal e politist..si are de unde...Angajeaza o avocata...( isi permite...si da-i bice..!) tatal nu isi permite un avocat si se apara singur...desi stie ca e o lupta cu morile de vant....! Ma lupt de 4 termene sa explic la instanta cum sta treaba cu sporurile si cu venitul net...! fiecare interpreteaza dupa bunul plac...1 instanta cere la institutie veniturile...acolo un contabil fara sa consulte un jurist..le scrie toate veniturile...si eu muncesc sa am salariu de merit sa lucrez cu sporuri de pericol deosebit pt a-mi permite sa ma ocup de copil iar instanta nu tine cont de nimic...25% din tot...e oare dreptate in tara asta...???. am si eu familie..am un credit ipotecar..si vreau sa pot sa-l ajut in continuare pe copil...dar...in conditiile acestor legi si acestor judecatoare...nu o sa il mai pot ajuta decat cu pensia...nu pot sa imi mai permit sa-i cumpar nimic....si uite asa eu muncesc...mama e plecata si nu-i pasa...bunicii ma dau in judecata...ca e posibil si asta...si uite ca traim in Romania...! multum,esc...!