avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Activitate liliche

Activitate liliche

am o IF si as dori sa aduc marfuri de larg consum din Ungaria ca sa le revand in Romania. (tot felul de dulciuri , maruntisuri de felul asta)
Cum se poate face legal acest import-comercializare?
Vad multe astfel de standuri si chioscuri dar nu imi dau seama cum isi fac treaba din punct de vedere legal avand in vedere ca marfa se cumpara pe forinti si se vinde pe lei... Iar la IF contabilitatea este mult simplificata fata de SRL-uri
multumesc
daca acesta NU este casatorit cu mama copilului dar recunoaste la nastere copilul si ii da acestuia numele sau ?
multumesc!
am un IF care are si "desfasurare activitate la sediul beneficiarului".
SRL-ul este dispus sa-mi subinchirieze o parte din spatiul sau contra prestatiei mele a muncii de vanzatoare in partea sa de magazin.
(mai exact el are o librarie si nu are vanzatoare. eu vreau sa fac o florarie unde sa vand eu cel putin la inceput)
In acest caz mai trebuie sa obtin autorizatie in spatiul acela? Sau desfasor activitatea la sediul beneficiarului si am deja acoperit acest aspect?

multumesc!
PROCURÃ SPECIALÃ

Subsemnaţii:
……………………., cetăţean român, cu domiciliul în …………………………….., în calitate de membru al „…………………ÎNTREPRINDERE FAMILIALÔ, cu sediul în ………………………., înmatriculată la O.R.C. sub nr. ………………………. şi
……………………., cetăţean român, cu domiciliul în …………………………….., în calitate de membru al „…………………ÎNTREPRINDERE FAMILIALÔ, cu sediul în ………………………., înmatriculată la O.R.C. sub nr. ………………………. şi
împuternicim prin prezenta pe ………………………………., domiciliată în ………………………………, identificata prin C.I. seria ……… nr. …………………. eliberată de S.P.C.L.E.P. …………………. la data de ……………………….., CNP ……………………………., să fie reprezentantul întreprinderii familiale, pe care să o reprezinte în faţa tuturor autorităţilor publice şi private, administrative şi judecătoreşti din ţară şi străinătate, în toate operaţiunile necesare înregistrării în registrul comerţului, autorizării funcţionării şi desfăşurării activităţii întreprinderii familiale mai sus menţionate.
În acest scop, reprezentantul întreprinderii va avea dreptul să încheie şi să semneze:
acte adiţionale de modificare şi/sau completare a acordului de constituire al întreprinderii;
actele necesare efectuării formalităţilor de publicitate, in cazurile prevăzute de lege;
actele necesare desfăşurării activităţii întreprinderii familiale, conform acordului de constituire al acesteia, scop în care reprezentantul va putea lua orice hotărâre va crede de cuviinţă, pentru a cărei valabilitate prezenta procură constituie vot favorabil exprimat, necesar obţinerii cvorumului cerut de lege şi de acordul de constituire pentru validarea hotărârilor adoptate în interesul întreprinderii.
Reprezentantul întreprinderii familiale:
- va putea face orice act juridic sau de procedură în faţa instanţelor române sau străine în orice fază a judecăţii, în vederea recuperării creanţelor întreprinderii împotriva debitorilor săi, precum şi pentru încasarea acestora;
- va putea adresa somaţii şi notificări;
- va putea încheia contracte civile sau comerciale cu orice persoana fizică sau juridică, română sau străină;
- poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să schimbe statutul juridic al întreprinderii familiale;
- va efectua şi semna orice operaţiuni financiar-contabile, precum şi pe cele necesare îndeplinirii operaţiunilor bancare, în relaţiile cu băncile române sau străine, respectiv va deschide şi lichida conturi în numele întreprinderii, va putea efectua orice operaţiuni în conturile întreprinderii.
Reprezentantul întreprinderii va putea reprezenta valabil întreprinderea în raporturile acesteia cu terţe persoane fizice sau juridice, române sau străine, în limitele prezentului mandat, acesta putând semna, în numele nostru şi pentru noi, oriunde va fi necesar, semnătura sa fiindu-ne pe deplin opozabilă.
Prezentul mandat este gratuit şi valabil până la revocarea sa expresă, iar în baza lui, reprezentantul va face tot ceea ce va crede de cuviinţă pentru apărarea intereselor întreprinderii având, în acelaşi timp, dreptul de a da, la rândul său, mandat altei persoane sau unui avocat. Actul a fost încheiat azi, …………………….., în două exemplare.

__________________________ ____________________________

_________________________


LUAT TOT DE Pe avoatnet.ro
trasiasca avocatnet.ro :)
Un model , nu este necesar autentificarea.
o procura prin care membrii IF ma delega sa ii reprezint
In conf cu legea noua... art 44

multumesc
ok
nu mi s`a comunicat costul nici total nici partial al transp.
la pretul ala mergeam eu cu masdina mea!!
inca nu am ridicat nici bicicleta.
nu am fost instiintata ca s`a intors. (am vazut doar situatia transportului pe pagina lor web)
cert e ca serviciul costa mai mult decat face si firma nu si`a facut datoria legata de comunicarea anterioara transportului a costului total.
Inca nu stiu daca au "curaj" sa-mi ceara banii aia.. Dar ma astept la orice!!!
Ce sa fac?
nu eu , alta persoana