Buna ziua,
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
- inainte de a mi se incheia primul contract de munca am beneficiat de 12 luni de somaj ( aprox. 6 luni la terminarea liceului si aprox. 6 luni la terminarea facultatii). pt aceste perioade am adeverinte eliberate de AJOFM.
- ulterior m-am angajat, dar la deschiderea cartii de munca nu au fost prinse si aceste perioade. In curand voi face 5 ani de vechime efectiva in munca si 6 ani daca ar fi sa se adauge si anul de somaj. am solicitat (doar verbal) la actualul loc de munca recalcularea sporului de vechime, respectiv plata retroactiva a acestor drepturi salariale in baza art 171 din CM. Mi s-a spus ca nu se pot acorda retroactiv drepturile banesti decat in baza unei hotarari judecatoresti si ca tot ce se poate face este sa mi se adauge acel an incepand cu data depunerii copiilor dupa adeverinte.
Va rog sa-mi spuneti daca pot obtine diferentele de spor de vechime retroactiv fara o hotarare judecatoreasca si in ce baza legala pot cere acest lucru.
Va multumesc anticipat!
PS - sunt bugetar si lucrez intr-o institutie cu peste 400 de salariati...
Societatea comerciala "X" are inregistrate in obiectul de activitate, ca activitati secundare, "Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si alte produse derivate - cod CAEN 4671" si "Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate - cod CAEN 4730". SC "X" intentioneaza sa vanda din stocul propriu catre SC "Y" benzina, motorina si uleiuri auto, ca urmare a separarii activitatii din punct de vedere juridic. Accizele pentru benzina si motorina au fost achitate in momentul achizitionarii.
Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a se efectua aceasta vanzare?