avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate anda101

Activitate anda101

Răspuns la discuția vecini turbulenti
Au demolat casa veche, au construit dependinte noi, si santierul tine tot de vreo 2 ani.
Acum au terminat dependintele, dar vecinii mei banuiesc ca se ocupa cu altceva, repara ceva sau fac alte activitati la ei in curte pentru a obtine niste castiguri banesti, deoarece zi de zi se ocupa cu acel flex sau ce o fi, iar pentru a finisa o casa nu cred ca ai ce taia opt ore pe zi cu flexul. Dar , in plus, ei au si nesimtirea crasa sa lucreze si duminica, incepand cu ora 8 dimineata, cateodata si sambata, iar in timpul saptamanii incep la 7 si jumatate dimineata. Pana acum se auzeau diverse zgomote ce tin de santier, dar de cand a inceput si "perioada flexului", i-a innebunit pe toti vecinii. Este un zgomot imposibil de suportat, iar vecinii mei , marea lor parte sunt in varsta, pensionari care stau toata ziua acasa si asculta "concertul" nesimtitilor. Am ajuns sa ma bucur ca ma duc la munca, macar din punctul asta de vedere.
Poate ar trebui sa le fac un bine si vecinilor si sa le furnizez si lor ideea, la fel cum am primit-o si eu, sa mearga la azil daca vor odihna.

Cat despre politisti, nu stiu ce sa zic. Ei ar trebui sa isi faca meseria si sa apere legea, dar cum la noi oamenii sunt obisnuiti sa gandeasca ca fiecare face ce vrea in casa lui, fara a-i interesa ce se intampla cu colocatarii, pobabil la fel gandesc si politistii, nu? Pana la urma si eu sunt romani, educati in spiritul nostru civic.
112 e un numar pentru urgente, dar nu stiu nici un alt numar unde se fac plangerile la politie. Este un numar unic pt politie sau salvare. Stimate Felix34, stiti Dvs. un alt numar pt reclamatii la politie, unde sa vi se raspunda in week-end?
In al doilea rand, inainte sa sun m-am uitat ce prevede legea, iar legea 61/1991, lege unde se prevad reglementarile pentru linistea si ordinea publica, are un paragraf 22 din art.2 care zice asa: " Constituie contraventie savarsirea urmatoarelor fapte...: 22) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori prin strigate sau larma;" fara a se specifica un interval orar. Deci, valabilitate atat ziua, cat si noaptea.

Ca sa ma asigur ca nu sun de nebuna fara sa am un drept legal, am intrebat si politistul de serviciu, de la politia capitalei, care mi-a raspuns la telefon, si dansul mi-a confirmat ca am acest drept, conform legii.

Ce drept mi-au incalcat? Ce ziceti de dreptul la odihna, la convietuire pasnica? Vi se pare ciudat ca exista asa ceva? Se vede ca traiti in Romania, cu asa gandire ajungem la situatiile pe care le-au descris si altii aici.

Imaginati-va cum ati trai daca fiecare vecin ar scoate flexul in curtea blocului si timp de 5-6 ore , cu mici pauze, si-ar taia gresia, faianta, tevi metalice sau ce or fi avand de taiat, incepand de la ora 8,duminica dimineata? Asta dupa ce ati fost la o nunta sambata, si suntet ametit de lipsa de somn? Ar fi haos, nu-i asa? Si vi s-ar raspunde sa dormiti noaptea in liniste, sau la sanatoriu!#-o
Din pacate, lipsa respectului pentru persoanele cu care convietuim la noi , in Bucuresti, este impamantenita, si ni se pare absurd ca oamenii ar vrea sa se odihneasca, duminica, in casa lor. Daca sunt deplasata, spuneti-mi de ce sunt atatia oameni, pe acest forum, care sunt deranjati de muzica la maxim, care se aude si ziua? nu se plang doar de muzica care le urla noaptea in cap, ci si ziua.
Imaginati-va sunet de metal pe metal? Eu as fi preferat chiar si manele la maxim, pe care m-am obisnuit sa le aud, fara sa sun la politie, decat acel zgomot infernal.

Cat despre incalcarea legii, eu am citit-o, si v-am dat si paragraful.
Dvs ati citit-o, inainte de a da reply?
Buna Ziua

Am si eu o problema cu vecinii, va rog sa imi dati un sfat. In spatele blocului meu e o casa, iar vecinii de acolo in ultimii doi ani isi amenajeaza casa sau nu stiu ce fac, dar de dimineata pana seara am senzatia ca stau pe un santier. Casa e la cativa metri in spatele blocului, iar geamul meu e exact in directia respectiva. Azi, duminica fiind, m-au trezit de dimineata, de la ora 8, cu zgomote de parca ar taia cu un flex ceva metalic, metal pe metal. Am inchis si geamurile, mi-am pus pernele in cap, si tot degeaba. Am dat drumul la televizor, si nimic, e un zgomot imposibil de ignorat, iti patrunde pana in creier. Noroc ca odata la o ora mai fac cate o pauza de 5 - 10 minute, si mai pot sa-mi aud gandurile.
Nemaiputand suporta situatia, cu ochii umflati de somn, pe la ora 10 sun la 112, sa fac reclamatie. Doamna de acolo imi face legatura cu politia sectorului, le dau adresa si restul informatiilor si...nimic. Dupa vreo ora, disperata, sun din nou. Doamna de la 112 imi raspunde, si imi spune ca a fost deja un echipaj. Mai vorbesc odata cu politia, ma intreaba daca a fost deja vreun echipaj, eu le raspund ca nu stiu, nu i-am vazut, dar zgomotul se aude incontinuu, iar ei imi spun ca mai trimit un echipaj. Si......nimic. Mai trece o ora, cu nervii intinsi la maxim, dupa atatea ore de metal zgariat in urechi, si sun din nou la 112. La care doamna de acolo, probabil deranjata de la cafea, ma ia la rost, ca de ce sun la ora 12 ziua , ca oamenii daca au treaba si de taiat cu flexul cand sa si-o rezolve, ca eu daca as avea treaba de demolat casa sau ce fac ei acolo cand mi-as face-o, si ca daca vad ca nu se rezolva nimic cu doua plangeri, de ce mai sun? E normal asa ceva? Sa ma ia responsabila cu raspunsul la telefon de la 112 la rost, ca de ce nu stau sa suport in tacere un flex in urechi toata ziua de duminica? Asta in conditiile in care abia ne intelegeam la telefon din cauza zgomotului de fond, "placut", care iti zgaria nu doar urechile , ci si creierul.
I-am raspuns ca am si eu drepturi si ca rabd de 4 ore deja si ca am si eu dreptul in week-end sa ma odihnesc, asa ca a binevoit sa imi faca legatura la politia capitalei, politist care m-a intrebat din nou nume si adresa, au zis ca am tot dreptul sa reclam si ca vor lua legatura cu politia sectorului si vor trimite un echipaj. A mai trecut o ora, zgomotul continua nestingherit, si nu am vazut nici un echpaj de politie sau ceva prin zona.
Vi se pare normal o asemenea reactia a autoritatilor si a telefonistei de la 112? Adica, suntem chiar asa de indobitociti incat oamenii care ar trebui sa ne protejeze drepturile ne trag la raspundere ca avem tupeul sa facem o plangere pt tublurarea linistii publice? Eu rabd de 5 ore deja un zgomot infernal, inceput de duminica de la 8 dimineata, si tot eu sunt trasa la raspundere?
Cum sa reactionez in conditiile astea, si unde ar trebui sa sun sa nu fiu luata in bataie de joc?

Cum as putea sa verific ce masuri au fost luate la aceste plangeri, daca a fost trimis vreun echipaj de politie, si sa fac si o plangere la adresa persoanei care raspunde azi la 112?
Nu e normal si nu stiu daca e de competenta ei sa ma judece pe mine de ce imi permit sa imi apar dreptul la liniste macar duminica?