avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Activitate claudiutcm

Activitate claudiutcm

Răspuns la discuția proiectul 'Prima Casa'
se poate un exemplu? pe PM desigur. multumesc.
insist cu nelamurirea: daca ar face numai sotia ar fi vreo problema?
Bineinteles ca nu. Dar trebuie sa fie o modalitate legala prin care sa pot sa ma gandesc si eu la acest proiect. De aceea intreb daca sotia poate face doar pe numele ei ca sa nu apar eu in acte. Tot de aceea intrebam daca a fi coproprietar e tot una cu proprietar. Poate totusi sunt eligibil, pana la urma. Incerc sa ma gandesc in toate felurile. Preturile vor creste si va fi foarte greu sa-ti mai iei ceva cu dobanzile care sunt acum pe piata. Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.

Claudiu
Revin cu doua linkuri:

1. [ link extern ]
'Declaratia lui Boc data astazi, 14.06.2009 despre Proiectul Prima Casa'

2. [ link extern ]
'Ordonanta de Urgenta 60/2009 aparuta in Monitorul Oficial in 04.06.2009 despre Prima Casa'

P.S. am incercat 'edit' dar nu functioneaza.
Buna ziua, imi cer scuze daca a mai fost deschis un alt topic pe acelasi subiect. Am o nelamurire cu privire la o cerinta ce trebuie respectata pentru a fi eligibil acestui proiect.
Se spune ca, citez 'Beneficiarii programului Prima casa sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu detin in comun sau individual, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, si nici nu au in derulare un credit ipotecar.'
Pe scurt despre situatie:: Sunt coproprietar cu sora si mama mea pe apartamentul parintilor(tatal a decedat). Pot sa fac o donatie in urgenta pentru a nu mai apare nimic. Fiind o declaratie pe proprie raspundere, la notar, cum ca nu sunt proprietar, ce pot risca? Nu mint doar ca data limita ar fi fost inainte de a apare Ordonanta de urgenta 60/2009 in Monitorul Oficial(04.06.2009).
Nelamuririle mele:
1. Este o diferenta intre proprietar si coproprietar. Juridic ma refer, nu ca numar de persoane. Textul legii pentru 'Prima Casa' se refera si la proprietari si la coproprietari(am devenit coproprietar dupa decesul tatalui si inainte de a ma casatori)?
2. Sunt casatorit. Sotia nu are nimic pe numele ei deci s-ar incadra pentru acest Proiect. Problema este: poate ea sa faca creditul doar pe numele ei, tinand cont ca-i permite salariul, sau apar probleme din cauza mea(cu ghilimele de rigoare)?
Ar mai fi nelamuriri dar astept un feed-back din partea voastra si voi reveni.
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat si va urez numai sanatate.
Cu stima, Claudiu