Cred ca doar "a".
Subiectul pasiv principal e statul, intrucat avem o infractiune prin care se aduce atingere infaptuirii justitiei, si in secundar, persoana fizica lezata in integritatea corporala si in demnitate, si anume organul de executare deci, cam e calificat si de asta nu am retinu "c"-ul, pt ca este( nu"poate") o infractiune cu sb. pasiv. calificat.
In forma prev. in alin 4 si 5 infractiunea poate fi savarsita numai de catre persoana fata de care s-a luat masura de siguranta sau s-a aplicat ped. complementara.
Rectific: a si b
Maine poate gasesc argumente in plus :)
In cazul revizuirii, tot la admiterea in principiu, Neagu zice ca judecata se face in conditii de publicitate iar Udroiu spune ca se judeca in camera de consiliu, fara citarea partilor si fara prezenta procurorului. Dar art 403 alin 1 zice ca " instanta, ascultand concluziile procurorului si ale partilor..." deci daca asculta concluziile, inseamna ca procurorul e prezent in faza de admitere in principiu...
Voi cum ati inteles acest subiect din materie ?
Sanctiunile cu caracter administrativ prev de art 91 Cod penal pot fi aplicate si minorilor?
reddevil a scris:
ralucaboca a scris:
cand cineva arunca o coaja de banana pe strada din cauza careia alunec eu si in cadere imping o alta persoana, care cade pe scari si moare, cel care a aruncat coaja de banana unde se incadreaza?
Scuze dar nu pot sa ma abtin :D coaja de banana e aruncata pe strada , eu alunec pe strada :)) si lovesc pe cineva care cade pe scari si moare?
De ce ? Nu iti poti imagina scari pe o zona pietonala sau scari care duc spre statia de metrou. etc
Scuze dar nu inteleg, reproduci mesajul ? :)))
cand cineva arunca o coaja de banana pe strada din cauza careia alunec eu si in cadere imping o alta persoana, care cade pe scari si moare, cel care a aruncat coaja de banana unde se incadreaza?
eu merg pe c
a nu pt ca apare si invinuitul