avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate Dana0102

Activitate Dana0102

In continuarea mesajului (care nu a fost publicat in totalitate datorita linkurilor)
Oficiul Român pentru Imigrări. Partea cea mai confuza in cazul prietenului meu este insa pe pagina MAE privind viza de sedere scurta, sectiunea exceptii 2 c), d), e). Date fiind aceste exceptii, pana la urma ar mai fi nevoie de o invitatie? Daca da, care ar fi procedura in acest caz? Invitatia poate fi facuta si de mama mea chiar daca nu este proprietarul apartamentului dar are trecuta adresa ca resedinta permanenta in toate actele (inclusiv notele de plata la utilitati)?
Răspuns la discuția invitatie
Multumesc mult pentru raspuns.
Am intrebat mai multe ambasade (Germania, Olanda) care ar fi procedurile in cazul colegului meu de la universitate si nu mi s-a dat un raspuns in cele din urma. El este din Nepal (eu studiez la o universitate internationala), dar are viza si permis de resedinta temporara in Germania. Am inteles ca ar avea nevoie de viza pentru o sedere de mai mult de 5 zile si in acest caz problema ar fi invitatia. Din ce am citit pe website-ul MAE, ar fi doua tipuri de invitatii: una care necesita aprobarea Oficiului Roman de Imigratii si una pentru care acest lucru nu este necesar. Nepal nu figureaza in lista statelor ai căror cetăţeni pot solicita viza numai în baza unei invitaţii avizată de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative /Oficiul Român pentru Imigrări ([ link extern ] )?

Multumesc anticipat,
Dana
Răspuns la discuția invitatie
Buna,

Exista viza temporara de 8 zile? Eu stiam ca se poate sta numai 5 zile..Intreb pentru ca as vrea sa aduc in tara un prieten de la universitate si as vrea sa stea mai mult de 5 zile si o viza temporara de 8 zile mi-ar usura mult munca..