avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate elyteo

Activitate elyteo

Răspuns la discuția impozit dividende
Am un actionar persoana juridica cu un procent mai mare de 15% de 4 ani consecutivi. Anul trecut am repartizat dividende si am platit si impozitul de 10% aferent acestora pana la 31,12,2008. Cand m-am dumirit cu prevederile codului fiscal, art.36 (4) Prevederile prezentului articol nu se aplica in cazul dividendelor platite de o persoana juridica romana unei alte persoane juridice romane, daca beneficiarul dividendelor detine minimum 15%, respectiv 10%, incepand cu anul 2009, din titlurile de participare ale acesteia la data platii dividendelor, pe o perioada de 2 ani impliniti pana la data platii acestora. Prevederile prezentului alineat se aplica dupa data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
am facut rectificativa aferenta acestor sume.
Acum, nu stiu pe ce forum am citit ca veniturile din dividende se considera venituri reinvestite si se retine si se vireaza impozitul aferent.
O iau razna!
Răspuns la discuția reevaluare imobilzari corporale
Buna ziua,
La inchiderea anului 2008 pe langa reevaluare ct. 167 reprezentand leasing in valuta, am procedat si la capitalizarea dobanzii si a diferentei de curs pentru anumite contracte cu ciclu lung de fabricatie(pentru a incheia anul cu o brum ade profit). Am facut acest lucru de comun acord cu auditorul meu si in baza a nu stiu ce standard.
Trebuie sa am vre-o grija pentru acest lucru la un eventual control?
Multumesc!