Buna ziua,
In cazul in care inaite de publicarea legii nr. 30/2019 nu beneficiam de tva de 5% pentru o locuinta noua cu valoare pana in 450000 RON si am semnat un precontract in care se specifica TVA 19% si am platit un avans de 50% care include TVA de 19%, cum se procedeaza la semnarea contractului de vanzare-cumparare, platesc TVA 5% sau TVA 19%? Avansul de 50% se calculeaza cu TVA de 5% sau 19%? Multumesc
Eu m-am prezentat in fata medicului legist dupa 7 zile din data incidentului, pe certificatul ML scrie ca necesit 6-7 zile de ingrijire medicala.
Intrebarea este: Aceste 6-7 zile se calculeaza din data incidentului sau din data de cand m-am prezentat la medicul legist?
Ce dovedesc cu certificatul pe care il am la mana, ca am avut nevoie de 6-7 zile de ingrijiri medicale sau 13-14 zile, isumandu-se cu cele 7 zile care au decurs pana la prezentarea in fata medicului legist?
Buna ziua!
Ajutati-ma va rog la urmatoarea problema.
Am fost batut pe strada de catre un sofer care circula pe trotuar si m-a atins pe picior cu masina, dupa care a scos din masina o bata cu care m-a lovit in cap, in urma loviturilor m-am pierdut cunostinta, el a continuat sa ma loveasca pe spate maini, fata.
Am fost internat in spital 2 zile, cusut la cap si dupa 7 zile am fost si am scos un certificat medico-legal in care scrie ca necesit ingrijiri medicale de 6-7 zile.
Cum se calculeaza aceste zile de ingrijire medicala? Adica 7 zile de la data de cand am fost agresat si pana cand am fost consultat de medicul legist + 6-7 zile care sunt trecute in CML in total 13-14 zile sau se iau in considerare doar ceia ce este trecut in CML 6-7 zile.
A trecut peste o luna de atunci si mai am dureri de cap , buza si gingia umflata un pic.
Cum se poate contesta certificatul M-L sau se mai face un alt certificat?
Cum vedeti solutionarea acestui caz? Agresorului nu i-am facut nimic, nu a suferit in urma acestui incident.