avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters93599

Activitate ContSters93599

Răspuns la discuția Probleme drepturi de mostenire
avvalentina a scris:

Mandatul inceteaza la moartea mandatarului asa ca orice acte facute in baza lui sunt nule.Primul pas e obtinerea certificatului de calitate si apoi instanta.


Ce este acest certificat de calitate?
Răspuns la discuția Probleme drepturi de mostenire
Da, la notar.
Intre timp am depus o plangere impotriva notarului respectiv la parchetul judetean. Ni s-a spus acolo ca va fi trimisa catre Curtea de Apel. Inteleg ca ne trebuie un avocat si ca se va judeca in instanta?
Suntem 4 frati, ambii parinti au decedat: in anul 2003, respectiv mama in 2010. Inainte de a muri, mama si cele 3 surori au mandatat fratele prin procuri speciale. Dupa moartea mamei, fara ca noi surorile sa stim, fratele a vandut fiului sau printr-un contract de vanzare incheiat in anul 2011 in baza procurilor mai sus mentionate, dezbaterea succesorala dupa mama nefiind efectuata. In contractul respectiv se mentioneaza ca fratele - sa zicem X - vinde personal si in calitate de mandatar al doar 2 surori si al mamei (cea de-a treia sora nu mai e mentionata aici, nu se stie de ce) fiului sau Y, "cu mentiunea vanzatoarei Z (mama noastra) ca isi rezerva dreptul de habitatie viagera asupra magaziei C2". Mai jos cumparatorul declara ca este de acord ca vanzatoarea Z (mama noastra) sa beneficieze de acest drept de habitatie viagera. Repet aici ca mama noastra a decedat la data de 25 august 2010, iar actul respectiv este incheiat la data de 11 octombrie 2011.
Mai mentionez ca existase o intelegere inca din timpul vietii mamei referitor la impartirea proprietatii parintesti intre frati cu care fratele a fost de acord doar cat a trait mama, ulterior nerespectand nim ic.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-in primul rand reiese din contract ca mama traia, prin urmare actul respectiv este fals, nu?
- trebuie facuta dezbatere succesorala dupa mama?
- surorile isi mai pot revendica drepturile? si prin ce actiune?
Multumesc anticipat!
Deocamdata doar pusa sub invinuire.
La intrebarile mele postate in urma cu trei ani in sub. de aici: www.avocatnet.ro/content/for... ,
eram avertizata printre raspunsuri ca imi poate face rau. Intr-adevar, e pe cale sa imi faca.

Inainte de a ma referi la acest rau, mentionez ca cei doi copiii refuza sa isi insoteasca tatal la domiciliul lui pentru desfasurarea progr de vizita din anul 2009 (dupa ce s-au deplasat la domiciliul parintilor tatalui lor din februarie 2009 pana spre sfarsitul anului) când au afirmat că motivele pentru care nu mai voiau să se deplaseze împreună cu tatăl erau următoarele: primul motiv exprimat de copii a fost că erau obligaţi să doarmă la prânz în casa bunicilor paterni sau în casele rudelor acestora împreună cu tatăl lor şi, împotriva voinţei lor, cu o altă persoană de sex feminin faţă de care tatăl lor îşi manifesta afecţiunea prin diverse gesturi ,,ruşinoase”, aşa cum le numeau copiii, în văzul acestora, nu numai în interiorul casei, ci şi în afara acesteia, în plimbări, în parc; un alt motiv exprimat de copii este că se simţeau neglijaţi, singuri, fie fiind lăsaţi cu rudele tatălui (,,cu tataie care fumează mereu” ), fie duşi în vizite pe la acestea şi chiar hrăniţi de prieteni ai acestora; dacă ei îi cereau tatălui să îi aducă acasă mai devreme sau să doarmă acasă, li se spunea că programul se încheie la orele 18 şi că dacă i-ar aduce mai devreme, eu ,,aş face scandal”; că rudele tatălui îi întrebau pe copii unde eram eu şi de ce nu i-am însoţit.
După aceste lucruri, copiii nu au mai vrut sub nici o formă să-şi însoţească tatăl, ascunzându-se prin colţurile casei, sub masă ca să nu-i pregătesc.

Situaţia aceasta s-a repetat de atunci în fiecare sâmbătă din program şi în vacanţe şi se menţine în prezent, copiii devenind tot mai vehemenţi în această privinţă, refuzând de fiecare dată să plece cu el şi comunicându-i direct acest lucru, însă invitându-l pe el să intre. La început tatăl a acceptat să îşi petreacă programul de vizită cu copiii în domiciliul meu, în camera lor, stând 4-5 ore cu ei, uneori poate chiar mai mult. Cu timpul, însă, cu cât copiii s-au mărit şi şi-au menţinut refuzul de a-l însoţi acasă la el, tatăl a devenit periodic agresiv, reproşându-mi mie că îi influenţez în acest refuz, că îi ameninţ chiar şi exercit asupra lor presiuni fizice şi psihice, ca ii bat!, că sunt traumatizaţi de mine, că eu fac scandaluri şi mă comport necivilizat atât cu copiii, cât şi cu el, că nu îi pregătesc, inclusiv psihologic, în vederea deplasării lor cu el. Ca urmare a acestor reproşuri pe care le exprimă de faţă cu copiii (care îi răspund imediat că nu este adevărat şi că eu întotdeauna îi las pe ei să hotărască acest lucru), tatăl lor ajunge la jigniri, în unele dăţi la lovituri asupra mea, tot în prezenţa copiilor, situaţii care se sfârşesc cu revenirea după câteva zeci de minute la domiciliul meu a fostului soţ însoţit de la unul până la trei agenţi de poliţie care să constate la cererea fostului soţ, că eu nu respect hotărârea judecătorească.

Acest lucru s-a repetat de nenumărate ori, fapt care a dus la intimidarea, chiar sperietura copiilor; au fost dăţi în care a trebuit să însoţesc echipajul de poliţie la secţie, împreună cu copiii, căci nu avea cine să-i supravegheze acasă, pentru procese verbale, declaraţii, etc.
Această atitudine se manifestă la copii în ultimul timp cu ocazia fiecărei vizite a tatălui şi se accentuează cu fiecare insoţire a lui de către persoane străine sau agenţi de poliţie, lucru despre care chiar ei îl întreabă de ce e necesar sau de ce procedează aşa. În dimineata sambetelor copiii ma intreaba daca aceea e sambata de vizita, daca raspunsul e negativ, rasufla usurati ("ce bine!"); in preajma orelor 10 ale sâmbetelor respective, starea de spirit a copiilor se schimbă, sunt neliniştiţi, se întristează, mă întreabă cât va sta tatăl şi dacă va mai veni iar însoţit de cineva, în prezenţa tatălui sunt stânjeniţi, îi dau răspunsuri scurte şi pleacă repede din holul casei, lasându-l singur, iar după plecarea tatălui (care refuză tot vehement să intre în casă), copiii revin la activităţile lor anterioare, se liniştesc şi se comportă normal. În ultimul timp mi-au spus adeseori că au obosit să se tot repete situaţia aceasta, că simt că sâmbăta la ora 10 dispar toate bucuriile pe care le avem împreună în restul timpului.

Mai adaug faptul ca ambii copii au rezultate excelente la activitatile de invatamant si cele extra-scolare, ca sunt doi copii sanatosi, inteligenti, isteti, cu mult bun-simt, veseli, grijulii, iubitori, au intre ei si cu mine o legatura extraordinara, iar aceste lucruri nu le afirm doar eu, mama lor, ci educatorii, invatatoarea, psihologul scolii, bunica, rudele, vecinii, colegii mei, cunostintele, alti parinti din parc de pilda, chiar doctorii pe care ii consultam cand e necesar. Singurul care ii vede traumatizati, lipsiti de dezinvoltura, tematori de mine, influentati, speriati, "viitori clienti pe usile psihologilor" este tatal lor.

Menţionez că nu m-am opus legăturilor tatălui cu copiii în nici un fel (de necesitatea cărora sunt, dimpotrivă, conştientă, chiar eu cerându-i adesea să încercăm să gasim o soluţie ca acestea să se poată desfăşura în situaţia în care copiii nu vor să-l însoţească singuri la domiciliul lui sau in alta parte); in nici una din cele 2 sambete din luna in cei 3 ani de la pronuntarea hotararii nu am lipsit vreodata de acasa, desi tatal intarzie deseori, spre prelungirea nelinistii copiilor, fara sa anunte vreodata; că tatăl îi însoţeşte pe copii aproape zilnic de la grădiniţă, respectiv de la şcoală spre casă, ocazii cu care, însă, copiii îşi menţin atitudinea destul de rece, de distantă faţă de el. A participat întotdeauna la zilele lor de naştere sau onomastice, la tăierea tortului, la serbările şcolare sau de la grădiniţă de orice fel, ne-a însoţit la unele cumpărături de produse pentru copii, la locurile de joacă, etc., inclusiv o zi în timpul concediului meu si al copiilor pe litoral în vara anului 2011. De asemenea, tatal e permanent instabil in atitutinea fata de mine, fie este mult prea atent (cadou de Craciun, martisor, flori), fie mult prea violent (palme, mana rupta, pt care am certificat ML).

Si acum sa revin la raul de care vorbeam la inceputul mesajului: am fost audiata in urma cu cateva zile in urma plangerii depuse la parchet in care sunt acuzata de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului. In timpul declaratiei mele, avocatul partii adverse l-a sunat pe agentul de politie care ma audia (avocat care l-a insotit pe fostul sot la domiciliul meu si al copiilor intr-una din sambetele din programul de vizita - probabil pe post de martor? - insa acesta a stat in scara blocului, nu a urcat cu clientul sau la usa apartamentului - etaj 1- cum au procedat cei doi martori adusi cu 2 luni in urma acestui eveniment - total straini mie si copiilor, dar si tatalui dupa cum a marturisit chiar el). Dl avocat a cerut agentului in conv telefonica respectiva nr dosarului si numele procurorului care a trimis dosarul catre sectia resp de politie si l-a anuntat pe agent ca nu e de competenta lor audierea cazului si inregistrarea declaratiei mele, precizand ca aceasta competenta le revine politistilor de la sectia X din orasul Y (oras invecinat, unde isi are domiciliul tatal), catre care reclamantul a inaintat de asemenea acelasi dosar. Precizez ca cei care m-au audiat sunt agenti ai singurei sectii de politie din orasul in care locuiesc eu si copiii. Eu am lasat declaratia mea la sectia de politie, si am aflat ca vor fi audiati si cei doi martori.

Ce ma sfatuiti sa fac? Inteleg din textul de lege ca pot face inchisoare intre 1 luna si 3 luni daca voi fi gasita vinovata, ori 2 martori straini care au “binevoit” sa se deplaseze la un domiciliu strain unde locuiesc niste straini (eu si copiii), nu se vor da in laturi de la a NU spune adevarul – copiii i-au spus tatalui ca nu vor sa mearga cu el, dar ca daca vrea, poate intra el sa vorbeasca cu ei – sau de la a declara ca mama le-a interzis sa plece cu tatal sau chiar i-a lovit pe copii, poate si pe tata, si pe martor, cine stie! incat sa fiu gasita vinovata.
Am fost sfatuita in ultimele zile de diverse persoane ca ar fi bine sa deschid propria-mi actiune in instanta, in paralel cu aceasta cercetare. Asa este?

Multumesc oricui isi face timp sa citeasca si ma poate ajuta cu un raspuns!
"Adevarul" - nu stiu cat de adevarat, l-a recunoscut el chiar acum cateva zile, dupa 1 an: a fost vinovat, din vina lui ne-am despartit, a gresit. nu i-am cerut explicatiile acestea, chiar pretextul initial folosit de el a fost sa discutam despre programul de vizita. insa a iesit altceva, iata. de altfel nicicand n-a fost prea coerent, dintotdeauna a spus una si a facut altceva. adevarul care vine dupa atata timp in care mi-am facut de atatea ori procese de constiinta ca nu am reusit sa daruiesc copiilor familia pe care o merita.
La imaginea lui nu pot lucra doar eu, aportul lui consider eu ca trebuie sa fie mai mare. iar asta nu se poate face doar in 16 ore pe luna, cred eu. ori el nu are contact cu copiii mai des pentru ca nu vrea. inteleg ca programul de vizita este tot o razbunare impotriva-mi. dupa pronuntarea divortului cand a primit programul de vizita initial, eu m-am interesat la avocat si am aflat ca il putea desfasura incepand cu luna respectiva - septembrie. el a venit de-abia in februarie cand asa cum s-a exprimat "eu eram obligata sa-i dau copiii"- era hotararea definitiva. Si iata ca trebuie sa spun: nu stiu cum as putea imbunatati eu imaginea lui in fata copiilor pe care i-a batut spunand ca a facut-o sa nu dea in mine! care descopar ca nici acum nu au uitat scenele de betie si tot ce au adus acestea sau loviturile pe care mi le-a dat in fata lor, sau mana pe care mi-a rupt-o chiar de ziua celui mic! Carora am descoperit ca li se oferea de baut din paharul sau sau al bunicului in vizitele la bunicii paterni (unde eu nu eram binevenita). Regret ca trebuie sa scriu toate astea, pentru mine problema dureroasa sunt copiii, ce simt ei, ce ar putea descoperi si invata ei, dezamagirea pe care o pot avea. Nu reusesc sa imi dau seama de ce justitia trebuie sa hotarasca cand un parinte trebuie sa-si vada copilul, propriul copil. Cine e justitia? de unde stie ea ce s-a intamplat, ce simte copilul, ce fel de parinti suntem, care sunt relatiile dintre unii si altii? si o face cu atata usurinta! Tocmai la binele copiilor mei ma gandesc de cand le-am devenit mama, de aceea am facut atatea incercari de a mentine familia initial, de a pastra legaturile tatalui cu ei apoi, de a atenua cat mai mult posibil urmarile despartirii, lipsei lui, insa nu pot face toate astea doar eu, in absenta lui totala. Daca ati sti de cate ori le-am explicat ca e bine sa il vada mai des, sa petreaca timp impreuna, ca faptul ca noi doi nu ne intelegem nu inseamna ca el nu ii iubeste pe ei si mi-au raspuns: dar a mintit mereu ca vine si n-a venit, dar l-am rugat sa ne duca la parc si ne duce doar la tara si ne spune ca n-are timp, dar te facea nenorocita in timp ce coboram scarile de la noi de acasa. Sunt convinsa ca sunteti parinti: ce ati face? ce ati simti? lasand hotararea judecatoreasca la o parte. si am spus ca eu stiu ce inseamna sa nu ai tatal langa tine, sa privesti alti copii de mana cu al lor.
Iar m-am lungit. Desi am mai incercat prin recurs sa schimb programul de vizita, si nu am reusit nimic, indiferent ce probe am dus (doar s-a pronuntat divortul din culpa comuna desi am dus 2 certificate medico-legale si el a parasit domiciliul de 2 ori), in paranteza fie spus mi-e groaza sa mai calc pe acolo, voi incerca sa deschid actiune pentru schimbarea programului. Credeam ca o data definitiva hotararea nu se mai poate schimba nimic.
M-am inscris pe acest forum in cautarea unei informatii, a unui raspuns pe care nu le-am gasit nicaieri. Am divortat in septembrie 2008, in februarie am avut ultima infatisare pentru recurs si incepand din acea luna tatal copiilor (5 ani, respectiv 3,5 ani, incredintati mamei) a inceput sa se prezinte la programul de vizita care este urmatorul: prima si a treia sambata din luna intre 10-18 la domiciliul lui, prima jumatate din perioada vacantelor la domiciliul lui si a doua zi de sarbatorile religioase intre 10-18; aici nu se mai mentioneaza nici un domiciliu si deja ne-am lovit de chestiunea asta de Paste. Si prima intrebare chiar la aceasta chestiune se refera: cum se rezolva problema domiciliului aici? unde se va desfasura vizita? Pana acum a aplicat programul cu sambetele. Insa si in vacanta de primavara si acum, saptamana aceasta, problema aparuta este faptul ca micutiii nu vor sa mearga la tatal lor. mentionez ca relatiile intre noi nu sunt deloc bune, nu exista comunicare minima nici in privinta copiilor. A fost o perioada de 1 an in care i-a vazut foarte rar, nu regulat, desi distanta este de 500 m intre domicilii. In sambetele respective ii ia de la usa apartamentului si ii lasa tot acolo, nu trece pragul. inca imi aduce acuzatii, jignirii , amenintari, chiar cu copiii in brate plecand de la domiciliul meu. Nu imi permite sa sun in cele 8 ore, nu raspunde de fapt, nu trebuie sa stiu unde sunt copiii, "sa nu ma intereseze de cine sunt supravegheati in timpul respectiv".
Ce e mai grav e starea copiilor: tot timpul sunt stinjeniti in prezenta lui, merg la el in brate in urma insistentelor lui, chiar ii trage uneori fortat spre el. ieri mama mea (care ii ingrijeste in timpul serviciului meu) a vrut sa-i prinda parul fetitei, a inceput sa planga si s-a ascuns intr-un colt al camerei spunand ca ea stie ca ii face codite ca sa vina el s-o ia! I-am zis si eu in disperarea asta creata, oricum baiatul nu are vacanta pentru ca nu merge la gradinita. Mi-a raspuns ca e obligat sa aiba vacanta pentru ca are 3 ani #-o
Copiii imi spun si nu numai mie, si celor apropiati, si politistilor, si avocatei mele de la divort ca nu le place acolo, ca ar vrea sa nu se mai duca niciodata, ca se plictisesc, ca nu le cumpara nimic, ca-i duce doar la tara si ca daca ei cer sa fie adusi acasa, le spune ca sunt prea departe sau daca i-au cerut sa-i duca in parc, le-a raspuns ca e tarziu, ca nu au timp, ca il cert eu daca intarzie. Nu-i adoarme la pranz, nu-i da lapte baiatului (desi de fiecare data ii dau biberon) ca nu e timp. E de inteles de ce nu vor copiii, mai ales ca nu au uitat complet violentele din perioada ultimilor ani inainte de despartire. Va rog sa ma credeti, nu mai stiu ce sa fac! Imi flutura hotararea judecatoreasca in fata si ma ameninta cu puscaria, parchet, cazier ca nu o respect. E genult de om care prefera sa dea bani in stanga si dreapta sa obtina ce vrea, dar copiilor dreptul minim din salariul minim pe economie! Si nu-i cer nimic, doar liniste.
Intre cele 2 sambete nu suna, nu-i cauta, se mai opreste cand ii vede cu mama mea pe strada, dar nu le cumpara o data o banana. Pensia e de 500 ron pt amandoi copiii si asta de 2 luni doar, pana acum a fost de 250 pt amandoi.
Zicea cineva la un topic si imi amintesc mereu: cel care ii iubeste, cedeaza. Eu as face asta, am facut (daca ati sti de cate ori l-am sunat, l-am chemat la ei, i-am propus sa-i vada mai des, am primit raspuns n-am timp acum, nu ajung la timp, nu sunt in localitate, ma deranjezi), insa nu impotriva vointei copiilor, nu pot sa-i trimit cu el daca ei imi spun dinainte ca nu vor, daca ei sunt stresati deja cand aud telefonul - el e? ma intreaba, si nu cu nerabdare, o mama care doar de ei se ocupa stie acest lucru; daca imi spun: ce solutie sa gasim sa nu mai vina?
Ma acuza ca ii influentez, ca sunt indoctrinati, speriati de mine si de mama mea, chiar traumatizati. Desi i-au spus copiii in fata de cateva ori saptamana asta, a venit aproape zilnic sa-i ia. ma suna de cate 5-6 ori pe zi, ne urmareste prin oras, prin parcuri. Cum spuneam mai sus, am facut recurs referitor la programul asta de vizita - a fost respins ca nefondat, atat am primit. Am incercat sa vorbesc cu cei de la asistenta sociala locala (e un oras mai mic), am fost cu copiii acolo, i-am chemat si acasa, mi-au spus ca nu e de competenta lor, ca daca exista hotarare judecatoreasca definitiva, ei nu pot face nimic. Mai mult, m-au trimis la politie, de parca ar fi de competenta acestora (cum spuneam, au fost episoade si cu politia adusa de tata chiar si a doua zi de Paste).
Iar azi m-a amenintat ca are ordin de la executor, inteleg ca va veni sa-i ia cu forta, in ciuda vointei lor?? Se ajunge pana acolo? Pe el il cred in stare de orice. Chiar nu exista nimeni, nici o autoritate care sa tina cont de dorinta copiilor, dincolo de hotararea asta judecatoreasca, excesiva si care dupa marturisirea tatalui, a fost obtinuta cu bani? si drepturile copiilor? Ce pot face eu? Cum sa privesc cum sunt luati cu forta? Va rog din suflet, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie, s-o faca!

Mentionez ca am crescut si eu fara tata, deci stiu ce inseamna lipsa acestuia pentru un copil, am incercat tot ce am putut sa nu ajungem la situatia asta, de fapt nu eu sunt cea care a deschis actiunea de divort. Insa nu doar eu trebuie sa fiu constienta de acest lucru. De asemena, adaug ca sunt cadru didactic, am vacanta ca si fetita, spre deosebire de tata care la intrebarea cine ii supravegheaza pe copii in luna asta jumatate, mi-a raspuns ca nu ma intereseaza pe mine asta cat timp sunt copiii la el.

Imi cer scuze pentru povestea lunga.