avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate pablobaluba

Activitate pablobaluba

vrreo idee?
pai saptamana trecuta. vineri. deci foarte recent. saptamana asta o sa mai primesc inca un pachet...tot acolo. probabil o sa iau factura aia cu mine sa mai intreb o data?

dar chiar m-ar enerva sa stiu ca pot avea eu probleme din cauza ca ei nu imi iau bani...nici macar atunci cand le zic.

nu stiu inca ce sa fac...
Salut. Am si eu o intrebare.

Am ridicat saptamana asta primul colet ca persoana juridica, mai exact ca PFA (sunt platitor de TVA). M-am dus pregatit la posta ca un comerciant cinstit cu toate cele, stiind ca va trebui sa platesc taxele vamale si tva-ul. Coletul este din afara UE - China.

Aduc doamnele pachetul din spate si mi-l pun pe masa sa mi-l dea. Eu le arat ca sunt PFA, scria si pe colet. Se uita pe mandatul de expeditie ele imi zic ca pachetul n-are valoare ca pot sa il iau asa. Eu le intreb daca sigur nu trebuie sa platesc tva-ul. Ele imi zic ca nu, ca pot sa il iau linistit, se uita ele pe acolo si vad totusi factura lipita, observa ca a costat 220$ stramba un pic din nas...imi zic ca e cam mult, dar imi dau liber sa plec si ca "nu l-am luat de la ele". Eu ce sa fac...am luat coletul si am plecat.

Acum intrebarea mea e: pot avea probleme in viitor din cauza asta? Cum dovedesc eu ca am platit TVA-ul pe marfa luata daca nu am primit nici o chitanta care sa ateste asta? Sau se presupune ca marfa o data scoasa din vama are si TVA-ul platit, ca intra in responsabilitatea vamesilor?

Sper sa stie cineva ma lamureasca.
Multumesc.