avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria_ioan

Activitate anamaria_ioan

Sa inteleg ca unica forma legala de colaborare dintre un srl si o persoana fizica neautorizata este contractul individual de munca?! #-o Chiar si atunci cand este vorba de o chestiune atat de banala, cum este inlocuirea unui angajat care din diverse motive nu-si poate presta servicii ocazional pt o perioada foarte limita?! Imi vine greu sa inteleg insa asta e... Le multumesc celor care mi-au dat un rasp...
pneagu a scris:

Se poate incheia un contract de prestari servici

Si in cazul in care persoana fizica nu este autorizata?


Mea culpa, am uitat sa mentionez faptul ca persoana fizica este una neautorizata, si anume un student.
Am citit mai multe opinii despre acest subiect pe forum si am inteles ca nu exista un temei legal pt un contract de colaborare intre un SRL si o pers fizica, dupa prevederile noului cod civil, pt o activitate ce depaseste 2h/zi. Atunci care este solutie in cazul unui job pe o perioada de 2 luni, perioada in care se inlocuieste angajatul stabil, si in care 4h/zi este limita orelor in care se inlocuieste persoana aflata in concediu. Si daca se poate incheia un contrac de prestari servicii unde se declara de catre SRL aceasta colaborare?!
Va multumesc anticipat...
Gabriel S a scris:

Daca va intereseaza imobilul, formulati o actiune prin care sub sanctiunea unor daune sa-l obligati la a face constructia promisa. In cazul in care veti alege rezilierea contractului si veti fi in concurs si cu alti promitenti-cumparatori care vor solicita restituirea sumelor platite ca avans ori pret, imi este teama sa nu fiti confruntata cu insolvabilitatea promitentului-vanzator.

Mai mult ca orice imi doresc o rezolvare amiabila cu promitentul-vanzator. Situatia financiara actuala fiind un inconvenient pt toata lumea. Imobilul este alcatuit din 2 corpuri, primul este in proces de finalizare, insa cel care ma intereseaza, este inca in faza de tencuit.
Daune care mi se par juste ar fi plata chiriei pt lunile suplimentare in care voi fi nevoita sa stau, sau eventual asigurarea unui camin pana la finalizarea lucrarilor. Poate privesc situatia putin irealist, insa macar atat mi se cuvine dupa ce am platit totul la timp.
Va multumesc pt interesul acordat!
Am primit scrisoare de instiintare asupra intarzierii de 120 zile, insa si acest termen a fost depasit.
"Art.19. Subsemnatele părţi contractante am convenit de comun acord că promitentul-cumpărător va intra în posesia de drept şi de fapt asupra imobilului descris mai sus, la data semnării contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică în faţa notarului public. Imobilul va fi predat pe bază de proces-verbal de predare-primire. Subsemnatele părţi semnatare, am convenit de comun acord ca, pentru efectuarea recepţiei finale, promitentul-cumpărător să fie convocat în scris cu 5 zile lucrătoare înainte de împlinirea termenului de finalizare a construcţiei, dar nu mai târziu de termenul prevăzut la cap.III, art.6. Semnarea acestuia de către promitentul-cumpărător va însemna în acelaşi timp şi recunoaşterea conformităţii construcţiei cu cea promisă să fie făcută şi vândută."
Finalizarea constructiei pare mult prea departe. Si nu vreau sa-mi pierd dreptul de a actiona, fiind vorba de un termen de maxim 90 de zile.
Buna ziua!
Am incheiat un antecontract cu o firma pt constructii pt realizarea unui apartament intr-un complex rezidential. "Art.6. Părţile se obligă să se prezinte în faţa notarului public pentru semnarea şi autentificarea contractului de vânzare cumpărare la data de 31.12.2008, în cazul în care lucrarea a fost finalizată. Pentru motive neimputabile promitentei-vânzătoare, termenul de mai sus se prelungeşte cu încă 120 (osutădouăzeci) de zile calendaristice." Acest termen a fost depasit din toate punctele de vedere. Deasemenea constructia se afla intr-un proces destul de lung de stagnare. Am achitat ataa avansul cat si suma integrala conform prevederilor stabilite in antecontract.
Ce solutii am in mod real in acest moment?
"Art.14. În cazul în care promitenta-vânzătoare refuză nejustificat să se prezinte în faţa notarului public pentru perfectarea contractului de vânzare-cumpărare la data prevăzută la cap.III, art.6, sau perfectarea contractului de vânzare-cumpărare nu este posibilă în condiţiile şi la termenul limită prevăzut de prezentul antecontract din motive ce îi sunt imputabile, promitenta-vânzătoare va restitui promitentului-cumpărător suma plătită de acesta cu titlu de AVANS şi tranşele deja achitate, la care se adaugă penalităţi de întârziere de 0,01 % pe zi de întârziere calculate la data prevăzută în cap. III, art.6. Această sumă va fi plătită la cerere promitentului-cumpărător în termen de maxim 90 zile, cu această ocazie promitentul-cumpărător renunţând la cumpărarea imobilului susmenţionat."
Va multumesc anticipat!