Va multumesc pentru promptitudine
Ceea ce inseamna ca , in mod categoric , nu mai am la dispozitie absolut nici o parghie legala prin care sa-mi pot redobandi dreptul de a conduce , decat la expirarea celor 60 de zile ?
Buna ziua
Gasesc acest forum extrem de util , iar in idea ca pot gasi un raspuns pertinent si avizat la o mare dilema va voi prezenta pe scurt un caz :
In urma unui proces verbal de contraventie ( Art.100, al. (3) , litera d) - (nerespectarea culorii rosii a semaforului) - am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pe 30 de zile , PV care a fost contestat in instanta dar in final instanta hotarand respingerea plangerii , ma aflu in situatia de a ispasi dublul perioadei , respectiv 60 de zile datorita neprezentarii permisului in termenul legal de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti .
Cunoscand aceasta prevedere m-am prezentat la Rutiera spre a-mi preda permisul , fiind insa refuzat spunandu-mi-se sa astept hotararea definitiva . Fug la registratura judecatoriei unde am precizat refuzul de a contesta hotararea instantei , dorind sa inchei acest calvar .. mi s-a spus ca dureaza dar nu si ca e necesara o cerere expresa ..
Vreau sa mentionez ca intarzierea survinenu din rea vointa ci din cauza necunoasterii in acel moment a procedurilor instantei , crezand ca voi fi instiintat , abia ulterior obtinand in urma inaintarii cererii , dupa zece zile , toate parafele si semnaturile care atesta irevocabilitatea acelei hotarari , prezentand-o imediat alaturi de permisul auto la sediul Politiei Rutiere .
Ca masura de siguranta , in acord cu Art.219 , al.(1) lit.b) si al. (3) am sustinut si testul de legislatie rutiera pentru redobandirea permisului , promovandu-l .
Aflu acum insa ca suspendarea s-a majorat la 60 de zile , fara posibilitatea reducerii - valabilitatea promovarii acelui test de legislatie nefiind recunoscuta .
Consider ca ma aflu in deplina conformitate cu cele stipulate si de Art. 221 - al.(1) , lit. a) , b) ,c), d) , insa serviciul Rutiera mentinandu-si refuzul pe baza Art.221 al.(2) lit.a) - de aici si marea mea dilema ..
Precizez ca nu a fost cazul de accident , alcool sau alte daune ..
Va multumesc anticipat !