avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1672 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters95349

Activitate ContSters95349

Răspuns la discuția Vanzare firma cu datorii
Eu nu o vand unui boschetar. Cine o cumpara firma de la mine o ia pe rol adica firma functioneaza si inca destul de bine. Eu nu vreau sa ma scap de ea dar nu ma mai pot ocupa de ea din motive personale. Si din cate am inteles de la alti colaboratori ai siteul daca se face cesiune la notar cum , ca noul proprietar ia si activele si pasivele firmei si ii se aduce la cunostiinta situatia reala a firmei, nu am de ce sa imi fac griji. Si intr-un fel este si logic daca noul proprietar peste 3 luni de exemplu da faliment nu as fi inteles de ce sa vina alti sa imi ceara bani mie ca eu am fost fostul proprietar si administrator al fimei atata timp cat noul proprietar si administrator a preluat firma cu totul.
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Vanzare firma cu datorii
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Vanzare firma cu datorii
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Vanzare firma cu datorii
Cine cumpara este si administrator si asociat unic. Deci daca el nu plateste creditul si facturile ce sunt scadente peste 2 luni in val. de 1000 euro, el raspunde pentru astea ?? El a luat la cunostiinta toata situatia firmei inclusiv creditul si facturile scadente.
Si actele pentru vanzare sunt: la registrul comertului si la notar cum, ca el preia activele si pasivele firmei ??? astea sunt toate actele necesare ??
va multumesc
Răspuns la discuția Vanzare firma cu datorii
Eu nu ma prea pricep la chestiile astea ce a spus Domnul Gabriel, dar vreau sa stiu in situatia mea ce poate sa se intample sau ce pot sa fac ca sa nu am nici un fel de problema. Firma desii are datorii (creditul) este o afacere pe rol ,iar cine o cumpara continua afacerea. Dar eu nu pot sa am incredere il el si poate peste 2 luni nu mai plateste creditul.
Buna ziua. Am o firma de transport marfa din 1995 si am un credit de 15.000 euro pe firma de aprox 3 luni si 2 facturi scadente peste 2 luni FARA fila cec in val. aprox. de 1000 euro. Vreau sa vand firma si am si gasit cumparator deja. Am inteles ca trebuie facut ceva act si la notar cum, ca cumparatorul preia si activele si pasivele firmei iar eu nu o sa mai am nici o raspundere.
Spunetimi va rog frumos ce se intampla in cazul in care noul proprietar nu o sa isi plateasca ratele sau facturile ce sunt scadente peste 2 luni ? sau ce trebuie sa fac ca sa ma asigur ca nu o sa fiu tras la raspundere daca noul proprietar nu isi plateste ratele ramase la credit ?
Va multumesc anticipat.