avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate octavianidis

Activitate octavianidis

Răspuns la discuția Reparatii acoperis bloc
Va sugerez sa nu optati pentru un acoperis din tabla pe structura de lemn. Daca nu depaseste aticul blocului, sau 10-20 cm(nu stiu precis), atunci nu este necesara autorizatia. Locuiesc intrun bloc cu 4 etaje, si avem un astfel de acoperis. De-a lungul timpului a cauzat multe probleme. A necesitat reparatii la scurt timp dupa executarea lui. ,,Constructorul" disparuse...O firma adusa ,,dupa ureche''. Pentru a avea acces la locurile ce trebuiau reparate accesul a fost EXTREM de dificil(tarare pe sub acoperis), iar in unele locuri IMPOSIBIL , tehnic vorbind. La un an dupa ce a fost facut a trebuit sa prindem tablele de structura de lemn in suruburi, el fiind prins initial in cuie, care, dupa scurt timp ies din lemn. Riscul era imens ca vantul sa ,,umfle'' vreo tabla. Mai apoi il zbura usor pe tot. Trebuie sa fiti foarte atenti ca, in functie de proiectarea lui, daca veti folosi gura sau gurile de scurgere de pe bloc, acestea sa fie punctul cel mai de jos al acoperisului, altfel, apa va balti in alta parte, si nu se va scurge complet. Acest lucru l-am patit si noi. De aceea a trebuit sa ,,inaltam'' unul din ,,jgheaburi''. Dupa un timp va veti lovi de o problema...aproape iremediabila: acolo unde tabla va fi ,,legata'' de cealalta, ma refer la legaturile orizontale, datorita dilatarii tablelor se va forma un canal, unde apa va balti, si, banda (indiferent de care e) ce izoleaza acea legatura va ceda. Nu intr-o luna doua. In timp. Ceea ce va cauza mari probleme. Noi avem lac pe terasa, sub acoperisul din tabla. Tabla la care ma refer este tabla zincata de 0,4mm.
Un alt inconvenient va fi temperatura ridicata in apartamentele de la ultimul etaj, pe timpul verii...bineinteles.
Nu trebuie ignorat nici sunetul pe care cei de la ultimul etaj(si chiar un nivel mai jos) vor trebui sa-l suporte atunci cand bate vantul un pic mai tare.
La noi este pe rol procedura de a face un acoperis sanatos de tip sarpanta. Legal, cu acte, cu garantie, tot tacamul.
Tot ce v-am relatat este din experienta proprie.
Mai ganditi-va si alegeti varianta care vi se pare cea mai buna. Comparati macar costurile celor 2 variante. De beneficii nu mai vorbesc. Vedeti cate minusuri am relatat mai sus. Nu uitati: ce e scump...e ieftin!
Sper sa va fi fost de folos.
Răspuns la discuția Reparatii acoperis bloc
Foarte utila informatia primita!
Multumim!
Răspuns la discuția Reparatii acoperis bloc
1 - inca nu sunt lamurit cu obligativitatea semnarii de catre proprietari a tabelului nominal convocator. Mai precis va rog: cum procedam cu proprietarii care nu sunt de gasit, din motive absolut obiective? Acest tabel este sau nu obligatoriu?
2 - daca nu se semnneaza tabelul nominal convocator de catre toti proprietarii adunarea generala (cea de-a doua) va fi legal constituita? Se vor putea lua hotarari?
3 - daca comitetul executiv e impotriva realizarii acoperisului dar totusi majoritatea proprietarilor din adunarea generala(a doua - reconvocata) decid sa se construiasca acoperisul cine face alegerea firmei de constructii? Repet majoritatea din comitet nu vor acoperis si refuza ( nu ii intereseaza subiectul ,,acoperis'') implicarea? Poate in acest caz ca grupul majoritar sa aleaga firma?
4 - la etajul 4 sunt 4 proprietari care vor achita integral sumele ce le revin de plata. Pe langa ei mai sunt cel putin 2 care vor face aceeasi plata - integrala. Deci 30-35% din bani se vor aduna la semnarea contractului.
Situatia A- executantul lucrarii are pretentia ca suma totala sa ii fie achitata integral la receptia lucrarii.
Situatia B- executantul lucrarii are pretentia ca suma sa fie achitata in 3-4 rate in 3-4 luni de la data receptiei lucrarii.
Sunt obligati proprietarii care nu au achitat suma sa efectueze plata - integrala sau in cele 3-4 rate?

Va multumesc! Ne sunt necesare aceste informatii pentru a putea evita orice situatie neplacuta ce poate aparea.


Răspuns la discuția Reparatii acoperis bloc
,,Art 14 (5) Adunarea generală a asociaţiei de proprietari poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal. Dacă nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora. Dovezi ale convocării şi reconvocării constituie afişul de la avizier şi tabelul nominal convocator cu semnături.''
Dorim sa construim un acoperis pe imobilul nostru (o scara P+4) si, as dori cateva lamuriri.
1-ce se intampla cu proprietarii care nu sunt convocati (la a doua adunare generala, la prima participand doar 10 membri) pentru ca nu sunt de gasit: fie au apartamentul dat in chirie, fie sunt plecati din tara? Afisul de la avizier exista. Dar sunt necesare si semnaturile lor-ale proprietarilor- pe tabelul nominal?
2-majoritatea (jumatate+1) din adunarea generala reconvocata pot decide firma care sa efectueze lucrarea?
3-aceeasi majoritate din adunarea generala poate hotari si cum se face plata? Se poate impune un termen limita de efectuare a platii? Suma nu este mare, dar nici neglijabila. E vorba de aprox 1450lei-1650lei/ap, in functie de suprafata.
4-sumele ce revin fiecarui apartament se trec pe chitanta sau este un alt mod de a le incasa?
Multumesc,
Asteptam un raspuns cat mai rapid.