avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate leonor

Activitate leonor

Răspuns la discuția Prima casa-conditii
Ma aflu exact in aceeasi situatie ca si mirymar. NU detin nici o proprietate nici singura nici in comun cu altcineva. Sotul are o garsoniera DINAINTE de casatorie.
Personal nu cred insa ca are relevanta daca apartamentul achizitionat prin programul "prima casa" este platit din venituri proprii sau din veniturile comune ale familiei, casa va deveni automat bun comun dobandit in timpul casatoriei (deci si al sotului)
Treaba e ca legea nu specifica nicaieri ce se intampla intr-o asemenea situatie. Singura conditie a legii e ca solicitantul sa nu detina proprietati. De asta este atat de neclar, stressy. Pe mine ma intereseaza cum stau lucrurile din punct de vedere legal. Si nu ma intereseaza ca LOGIC nu suntem eligibile pentru acest program, eu vreau sa aflu de la o PERSOANA AVIZATA daca LEGAL sunt eligibila.
Daca este vorba de logica mie nu mie se pare logic ca ala care are 1/100 dintr-o propietare sa nu poate aplica la program, dar daca asa spune legea...
Si inca ceva... sunt banci care accepta mai multi coplatitori, nu neaparat din familie... cu alte cuvinte poate fi si vecinul coplatitor daca il convingi si daca are veniturile necesare... si nu inseamna nici pe departe ca acest coplatitor va deveni si coproprietar. corectati-ma daca gresesc...
Poate totusi ne va lamuri cineva....
O saptamana frumoasa!
Răspuns la discuția proprietate dinainte de casatorie
romascanu a scris:

Dificultatea imi pare insa alta. Sotul acesta care nu are in proprietate o locuinta, ar putea cumpara o locuinta prin programul prima casa (citind ad literam legea). Dar locuinta asta devine ...comuna. (fiind dobandita in timpul csatoriei) Si atunci, implicit, ar deveni beneficiar al programului si celalalt sot care ...are deja o locuinta.

Exista posibilitatea ca sotul care detine deja o locuinta sa dea o declaratie prin care renunta la dreptul de proprietate asupra locuintei cumparate prin programul "prima casa"? Si in aceasta situatie locuinta sa fie exclusiv in proprietatea sotiei (care nu detine proprietati, deci ar fi eligibila)?