1. Ar fi interesant daca ati spune de ce ati asteptat patru ani si abia acum ati realizat ca nu vi-s-a platit sporul de ore de noapte.
2. Faptul ca angajatorul nu a comunicat la ITM ca se lucreaza in schimbul de noapte nu este problema dvs. ci a lui.
3. La ce va ajuta adeverinta ca ati lucrat ore de noapte?
Nu cred ca problema era numai a lui cand art 122 aliniat 3 din codul muncii spune :"angajatorul care in mod frecvent utilizeaza munca de noapte este OBLIGAT sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca .
Nici acum nu sant sigura ca dumnealui declara sporurile de noapte la ITM. Am fost acolo si am solicitat sa mi se puna la dispozitie carnetul de munca pentru a verifica acest lucru , si mi s-au invocat tot felul de motive , cum ar fi ca , nu au gasit carnetul de munca , deoarece acesta se afla la inspectoratul judetean de munca pentru nu stiu ce fel de verificari. Ca sa nu mai vorbesc de indolenta lucratorilor de acolo.
buna ziua,
lucrez la o firma in ture de zi si de noapte de 8 ani de zile si am constatat cu stupoare ca angajatorul din anul 2001 pana in anul 2005 nu a declarat acest programul al orelor de noapte la ITM. Ce se poate face pentru a se dovedi ca in acest timp noi salariatii am lucrat pe luna cate 15 zile program de noapte? eu doresc sa plec de la aceasta firma , am cerut o adeverinta care sa certifice orele de noapte lucrate in acest timp si mi s-a spus ca nu mi se va da. Mentionez ca in perioada 2001-2005 nu s-a platit spor de noapte ,dar noi cum dovedim ca am lucrat atatia ani in schimburi?