avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate Stama

Activitate Stama

Răspuns la discuția tva 5% locuinta
ok...multumesc frumos inca o data pt raspunsuri
pe factura finala a trecut tva 5%, doar ca pretul final nu corespunde acestei cote de tva, ci el a facut practic o reducere.
Acum am inteles, dar totusi ce fel de pedeapsa i se poate aplica vanzatorului in aceasta situatie, avand in vedere ca nu a respectat prevederile codului fiscal? o alta discutie cu vanzatorul poate ma va ajuta, cu toate ca pt el legea nu pare a fi un argument suficient
Multumesc frumos pt raspuns si voi incerca sa mai am o discutie cu vanzatorul. Nu am mai avut nici o alta proprietate, iar inainte de semnarea actului de v-c, eu am fost cea care i-a comunicat vanzatorului despre aceasta lege (stiam ca indeplinesc conditiile impuse), doar ca acesta nu a fost de acord, sustinand ca o modificare a tva de la 19% la 5%, i-ar aduce lui anumite pierderi.
Discuție tva 5% locuinta
In martie 2009 am achizitionat o garsoniera in imobil nou. Pretul initial de vanzare era de 56500 euro, din care am achitat 10000 euro in octombrie 2008, in momentul semnarii antecontractului de v-c. In urma discutiilor purtate cu constructorul, am semnat ambele parti un act (nelegalizat) prin care se specifica ca in urma aplicarii legii tva 5%, se renegociaza pretul final al locuintei la 53500. Precizez ca, in mod corect, aplicarea tva-ului de 5% ar fi insemnat un pret final al locuintei de 49500. As vrea sa stiu daca exista conditiile legale pentru a recupera restul de bani, avand in vedere ca la 24 martie am semnat actul final de v-c si locuinta este achitata integral.