Va multumesc mult de raspuns!
Am sunat la Politia de frontiera si am inteles ca pe baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile prin care mi-a fost incredintat copil, pot iesi din tara. Aceeasi informatie am gasit-o si la ei pe site:
[ link extern ]
Eu am fost de 2 ori in Bulgaria cu fetita si nu am avut nici o problema, sper sa nu fie ceva special legat de Bulgaria....
E clar ca trebuie sa obtin acordul in instanta pentru siguranta.
Este complicat de obtinut acest acord in instanta daca fostul sot se opune?
Mentionez ca in tara lucrez intr-o multinationala si voi pleca in Franta pe aceeasi pozitie, dar intr-o firma mai mica. Orasul in care mergem este la munte, voi avea mai mult timp pentru fetita, iar ea va fi inscrisa la gradinita publica (este in cadrul scolii la ei). Pentru copil va fi mult mai bine, datorita integrarii intr-un sistem de invatamant cu avantaje fata de al nostru, plus ca scapam de poluarea si timpul pierdut pe drum din Bucuresti. I-am spus fostului sot ca poate veni oricand la noi, isi plateste doar drumul, sta cat vrea, in vacanta de vara, voi aduce fetita in tara la el si la tatal meu pentru ca e important sa petreaca timp si cu ei.
Eu as vrea sa plec la sfarsitul lui decembrie, iar in ianuarie sa incep munca si fetita sa o inscriu la scoala. Firma la care voi lucra ma va ajuta cu toate demersurile.