avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate MMoniq

Activitate MMoniq

Va multumesc mult de raspuns!

Am sunat la Politia de frontiera si am inteles ca pe baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile prin care mi-a fost incredintat copil, pot iesi din tara. Aceeasi informatie am gasit-o si la ei pe site: [ link extern ]

Eu am fost de 2 ori in Bulgaria cu fetita si nu am avut nici o problema, sper sa nu fie ceva special legat de Bulgaria....

E clar ca trebuie sa obtin acordul in instanta pentru siguranta.
Este complicat de obtinut acest acord in instanta daca fostul sot se opune?

Mentionez ca in tara lucrez intr-o multinationala si voi pleca in Franta pe aceeasi pozitie, dar intr-o firma mai mica. Orasul in care mergem este la munte, voi avea mai mult timp pentru fetita, iar ea va fi inscrisa la gradinita publica (este in cadrul scolii la ei). Pentru copil va fi mult mai bine, datorita integrarii intr-un sistem de invatamant cu avantaje fata de al nostru, plus ca scapam de poluarea si timpul pierdut pe drum din Bucuresti. I-am spus fostului sot ca poate veni oricand la noi, isi plateste doar drumul, sta cat vrea, in vacanta de vara, voi aduce fetita in tara la el si la tatal meu pentru ca e important sa petreaca timp si cu ei.

Eu as vrea sa plec la sfarsitul lui decembrie, iar in ianuarie sa incep munca si fetita sa o inscriu la scoala. Firma la care voi lucra ma va ajuta cu toate demersurile.
Buna ziua,

Am divortat, copilul (3 ani) este in ingrijirea mea si urmeaza sa plec din tara cu contract de munca. Fostul sot are drept de vizitare 2 saptamani pe an, 2 weekend-uri si serile de miercuri.

Am inteles ca pot pleca din tara, fara acordul lui, pe baza hotararii judecatoresti. De altfel am mai fost in vacanta cu copilul si nu am avut probleme.

Va rog mult sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Ma poate opri cumva?
2. Daca ar intenta proces pentru a cere incredintarea copilului pe motiv ca am plecat din tara, ce sanse ar avea?
3. Ar putea sa ceara in justitie si sa castige sa-i platesc drumurile in strainatate?

Va multumesc anticipat!
Monica
Răspuns la discuția Partaj fara taxa de timbru 3%
Va multumesc mult pentru informatii!
Voi cere termen pentru acord de mediere, mai ales ca se pare ca nu avem o intelegere finala.

In cazul in care fostul sot depune intampinare, iar eu cer termen pentru mediere, va trebui sa mai platesc taxa de 3%?

In caz ca mi se pune in vedere sa o achit, odata depus acordul de mediere la termen sau intre termene, judecatorul va dispune returnarea taxei?
Buna ziua!

Am depus dosarul de partaj pe 17 noiembrie la judecatorie si prima infatisare o am in martie. La momentul respectiv stiam ca daca la prima infatisare eu si fostul sot semnam tranzactie in fata judecatorului nu se plateste taxa de 3%. Cand am depus cererea de partaj am timbrat cu 19 lei conform indicatiilor celor de la Registratura.

Am inteles ca din 25 noiembrie e o alta lege prin care se abroga cea veche si platesti oricum 3%.

Va rog sa-mi spuneti daca va trebui sa platesc 3%, chiar daca am depus dosarul inainte de 25 noiembrie.

Mi-a spus un avocat ca singura cale de a ocoli acesta taxa este ca la prima infatisare sa cer suspendare pe baza legii 192 pt acord de mediere. Este corect?

Multumesc din suflet!
Monica
Răspuns la discuția divort-partaj
roxanel a scris:

sincer va sfatuiesc ca in cazul in care sunteti decisa intr-adevar sa divortati , sa demarati si procedurile partajului .
asta avand in vedere ca din octombrie vor intra in vigoare noile taxe de timbru. iar taxa de timbru privind procesuk de partaj va fi in cunatum de 3% din valaorea masei partajabile !!

angajati-va un avocat care sa va reprezinte pt divort si partaj .
in ceea ce priveste banii pe care i-ati folosit in vederea achizitionarii imobilului, in masura in care puteti dovedi ca doar dvs ati avut acesti bani, puteti obtine chiar mai mult din acel imobil, iar nu doar jumatate.


Sunteti sigura ca noile taxe de timbru cu 3% intra in vigoare in octombrie? Pe ce va bazati? Din ce am mai citit pe forum se pare ca au intrat in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial. Daca aveti dreptate, pe mine m-ar ajuta mult, pt ca acesta este motivul pt care nu inaintez actiune de partaj; eu am divortat deja. La Registratura Judecatoriei de sector 4 mi s-a spus ca pot introduce actiune de partaj cu taxa veche, dar apoi la primul termen mi se va pune in vedere sa platesc 3%.

Fostul sot nu vrea sa plece din casa, desi ea a fost cumparata cu 70% bani proveniti din vanzarea unui bun propriu si 30% credit. Imi cere bani pentru a face un partaj volutar, bani care nu i se cuvin, avand in vederea aportului fiecaruia si faptul ca oricum ii dau masina, care e proprietatea mea.

As putea introduce Ordonanta Presedintiala pt evacuare fara sa am cerere de partaj pe rol? Ce sanse as avea? Nu este violent fizic, dar locuieste in casa, nu face absolut nimic, ma ameninta ca-mi ia casa si reprezinta un stres continuu, in conditiile in care oricum cresc fetita noastra de 1 an fara nici un ajutor si trebuie sa mai fac curatenie si dupa el.
apaidiu a scris:

Pentru a mai prinde taxele actuale pentru partaj eu as introduce actiunea si as suspenda-o .. Apoi cand rezolvati problema cu actele il repuneti pe rol.
DIn cate am vazut noile taxe intra in vigoare peste 90 de zile.



Buna ziua!

Raspunsul dumneavoastra imi da o speranta intr-o situatie oarecum asemanatoare. Apartamentul ce va fi disputat la partaj a fost cumparat 30% cu credit nevoi personale cu ipoteca si 70% bani proveniti din vanzarea unui bun propriu, un alt apartament, fapt dovedit printr-un ordin de plata. Problema mea este ca fostul sot nu vrea sa paraseasca locuinta, iar noile taxe pentru partaj ma determina sa caut alte solutii.

Va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarele lamuriri:

1. Daca as introduce o cerere de partaj in momentul acesta (divortul este pronuntat, pe 15 aug devine definitiv si irevocabil) voi plati taxa fixa si nu 3% din valoarea masei partajabile?
2. In cat timp as putea suspenda procesul?
3. La repunea lui pe rol evit plata celor 3%?
4. As putea in acest timp initia o ordonanta presedintiala pentru a-l evacua pe fostul sot din apartamentul care se va dovedi pe viitor ca-mi apartine?

Va multumesc!
Buna,

In cazul in care fostul meu sot a trecut pe firma niste cheltuieli de amenajare sediu, iar la momentul efectuarii acestor cheltuieli, eu am vandut apartamentul ce era sediu (apartamentul era proprietate personala dinainte de casatorie), care sunt consecintele?

Mentionez ca desi apartamentul a fost vandut de mai bine de 1 an, nu a schimbat sediul firmei nici acum.

Care sunt penalizarile pentru neplata TVA-ului si impozitului pe profit?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Sfaturi solutionare partaj
In cazul in care a trecut si cheltuielile cu amenajarea apartamentului pe firma, dar acest apartament nu este sediul firmei, instanta va considera ca aceste cheltuieli sunt facute de el?
Mai mult decat atat sediul firmei a ramas in continuarea fostul meu apartament, proprietate personala pe care l-am vandut, iar cheltuielile respective au fost facute dupa vanzare.

Exista vreo varianta in care pot sesiza parchetul pentru neregulile de le-a facut pe firma si aceasta sa functioneze ca o constrangere pt el pentru a incheia o tranzactie corecta?
De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile proprii.

Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un sfat!

Bunurile dobandite dupa casatorie sunt:

1. Un apartament achizitionat cu 30% credit de nevoi personale facut pe numele meu si doar pe veniturile mele, dar el e codebitor ca sot si 70% bani proveniti din vanzarea unui alt apartament de-al meu proprietate personala, dinainte de casatorie. Banii au fost platiti prin transfer bancar exact din contul in care am primit banii pentru apartamentul meu si am ordinul de plata, conturile au fost mentionate si in contractul de vanzare cumparare.

Pentru creditul de nevoi personale e pusa ipoteca pe casa parintilor fostului sot. Initial a fost pe apartamentul meu dinainte de casatorie, dar am mutat-o pentru a putea vinde apartamentul.

2. Bunuri din acest apartament au fost cumparate cu diferenta de bani ramasa din vanzarea apartamentului meu. Aceste sume s-au cheltuit cach.

3. O masina achizitionata cu avans 20% inainte de casatorie si credit 80% pe numele meu, masina ale carei rate s-au achitat integral dupa casatorie.

In cei 2 ani jumatate de casatorie, eu am obtinut venituri salariale substantiale, iar fostul sotul a avut o firma, este asociat unic, nu a fost angajat, iar profitul in aceasta perioada a fost de 11500 ron. Toate cheltuielile casei au fost suportate de catre mine. Este posibil ca anumite bunuri achizitionate in casa sa le fi cumparat pe firma, pentru a deduce cheltuielile, dar ele au fost achizitionate din banii ramasi de pe apartamentul meu.

Vrea sa-i mut ipoteca si apoi spune ca va semna tranzactie prin care eu sa raman cu casa, iar el cu masina, apoi pt bunuri sa facem partaj. De asemenea, considera ca i se cuvin si bunuri din casa desi el nu a contribuit cu 1 leu la cheltuielile comune pe perioada casatoriei.

Imi este teama ca ii voi scoate ipoteca, nu va pleca din casa, va trebui sa introduc partaj, sa contest cota lui de 50%, tot eu sa platesc aceste cheltuieli si el sa ma plimbe ani de zile in partaj.

Data fiind situatia, in urma unui partaj la ce ar avea dreptul fostul meu sot? Se va tine cont de diferentele dintre venituri si banii primiti de mine pe apartamentul meu proprietate personala?

Ce ma sfatuiti sa fac pentru a-mi recupera bunurile cu cheltuieli minime si a nu fi nevoita sa fac un credit suplimentar pentru costurile implicate de un partaj?

Va multumesc!
Discuție Costuri partaj
Buna,

Am vazut pe site un articol referitor la majorarea taxelor judiciare, respectiv taxele pentru partaj (legea nr.276/2009).

www.avocatnet.ro/content/art...

Nu-mi este clar care ar fi costurile unui partaj si va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri.

Se mentioneaza ca taxa judiciara pentru cererile de partaj este de 3% .
1. Aceasta taxa se plateste inclusiv in situatia in care cererea de partaj se finalizeaza cu tranzactie de comun acord?
2. Daca nu se incheie tranzactie, taxa judiciara revine exclusiv celui ce a introdus actiunea? Paratul poate fi obligat sa plateasca jumatate?
3. Daca se contesta cota ce revine celuilalt sot, pe langa acest 3% taxa judiciara se mai plateste in functie de valoarea contestata conform grilei mentionate in legea 276/2009?

Va multumesc frumos!