avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Activitate un profesionist

Activitate un profesionist

SPORUL DE ANTENA ESTE ACORDAT ILEGAL IN MAJORITATEA CAZURILOR !
Exista o explicatie ! Pana acum sporurile au fost acordate in baza buletinelor emise de SNR dar exista o hiba : buletinele emise de SNR (Societatea Nationala de Radiocomunicatii) sunt perfect legale dar ele comunica niste valori depasite ale nivelurilor valorilor de declansare a actiunilor si atat - fara a le interpreta conform H.G. 1136/2006 .
In general se face o mare confuzie cu " depasirea valorilor de declansare a actiunilor" - cand conform art.8 din H.G. 1136/2006 se evalueaza daca sunt depasite valorile limita de expunere ( se recomanda studii dozimetrice).
Daca in urma studiului de dozimetrie numerica se constata depasiri ale valorilor limita de expunere se impune aplicarea art.16 din H.G.1136/2006 lit.a-g ( masuri de SSM - adica masuri de "protectia muncii") si nicidecum nu se acorda nici un spor.
In concluzie cine a acordat "sporul de antena" fara a efectua un studiu dozimetric - in care sa scrie negru pe alb ca s-au depasit valorile limita de expunere ( care sunt mai mari de 1000 de ori decat valorile de declansare a actiunii ) a incalcat legea si nu are acoperire legala .