avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate imih

Activitate imih

Buna ziua, momentan sunt angajat bugetar pe perioada nedeterminata, cu un salariu care mi-ar permite un credit imobiliar de aprox. 40 000 euro.
As vrea sa stiu daca este indicat sa renunt la job, sa ma angajez cu un contract nedeterminat cu salariu minim pe economie dar in acelasi timp sa fiu PFA si sa prestez pt aceeasi firma pe un venit mult mai bun decat ca bugetar? Intrebarea vine ca urmare a faptului ca PFA inteleg ca primeste f greu credite, mai ales imobiliare, si scopul meu imediat urmator este sa cumpar un apartment. La banca se tine cont strict de venitul PFA, care e considerat ca nefiind unul permanent si cu risc, sau are vreo importanta ca sunt si angajat pe perioada nedeterminata la acelasi angajator? Multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare comision risc FIX
actul aditional inca nu e semnat (ieri mi-au trimis un mail ! ca sa merg la banca sa semnez, in conditiile in care luni am inteles ca e ultima zi, ca altfel oricum, chiar daca nu semnez, se considera aprobare tacita...aici e discutie lunga zic eu, interpreteaza cum vor ei, pt ca ar fi trebuit sa-mi lase 15 zile sa le dau un raspuns, si sa dovedeasca ca au facut ce trebuia sa ma anunte...ori un mail chior nu cred ca merge)
ideea este ca in actul aditional propus de ei scrie ca nu se mai percepe acel comision de risc, ceea ce pt mine e in regula, daca semnez ce scrie acolo e ok, ramane sa vad si noul desfasurator anexat actului aditional, adica nu m-ar mira sa dispara dintr-o parte si sa apara marit in alta parte
am un credit personal cu rate lunare fixe in RON
exista un comision de risc FIX care a fost inclus in suma de rambursat la momentul initial (adica am luat x pt mine, dar suma de rambursat este x+y unde y e comisionul)
dobanda se calculeaza in fct de soldul de rambursat, deci si de acest y
eu judec ca pana la 21.06 rata lunara include acest risc, dupa 21.06 rata ar trebui sa scada pt ca si dobanda ar trebui sa scada( soldul ar trebui sa fie mai mic fara y)
este corect? multumesc
avokitten a scris:

dar poate socrii s-au consultat deja cu un avocat si au aflat ca la un prezumtiv divort (doamne fereste) este mai usor de stricat donatia decat vanzarea:))

doamne fereste, intrebarea a venit ca urmare a faptului ca ar fi mai ieftin pt noi o donatie decat contract, alegerea e a noastra
sdianaviolina a scris:

Sigur, stiti povestea cu strutul?? credeti ca daca aveti un alt nume, nu sunteti de gasit??
varianta cea mai potrivita e un contract de vanzare-cumparare, unde sa se regaseasca si un cont bancar cu transferul banilor.

imi cer scuze, nu cred ca am inteles
la ce v-ati referit cand ati spus ca nu mai sunt de gasit?
intrebarea era daca fratele mai poate sa atace donatia daca parintii ne doneaza apartamentul dupa casatorie
merci
Buna seara,
Parintii prietenei mele au un apartament, prietena mai are un frate.

S-a hotarat ca dupa casatoria noastra, sa ne dea noua apartamentul
Stiu ca daca s-ar fi facut donatie inainte de casatorie, intre parinti si fiica (acelasi nume) ar fi putut aparea probleme din partea fratelui,sa conteste actul si ar avea sanse mari de castig
Dar daca donatia se face dupa casatorie, intre parinti si noi (nume diferite), mai exista riscul de atac din partea fratelui?
Merci