avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate xr1140

Activitate xr1140

Salut, am o mica problema legata de asociati/actiuni/procente/etc. O sa incerc sa schitez cat mai bine situatia pentru a ma face inteles.

In 2007 am infiintat un SRL impreuna cu inca 9 persoane (da, stiu ). Firma se ocupa (si in prezent) cu prestari servicii si fiecare dintre cei 10 actionari acopera cate un serviciu din gama oferita de firma. Investitia initiala (amenajare sediu, echipamente etc) a fost destul de consistenta si a fost suportata in mod egal de catre asociati, suma care se ridica la cateva mii de euro de caciula. Firma este de fapt umbrela (imaginea unitara) sub care de fapt activeaza fiecare asociat cu SRL-ul lui. Adica, firma umbrela factureaza clientul si la randul ei primeste facturi de la firmele asociatilor implicati in proiectul respectiv. Cheltuilile lunare erau impartite de asemenea in mod egal intre cei 10 asociati.

Dupa cc. 1,5 ani de functionare am decis sa ma retrag din schema pentru ca nu faceam profit, ce luam pe mere dadeam pe pere. Ba mai mult deja ajunsesem sa ma imprumut ca sa pot sa platesc darile lunare. Mi-am achitat la zi chiria si cheltuielile (curent/apa/etc) si ne-am despartit amiabil. Ne-am despartit in sensul ca eu mi-am gasit un alt sediu mult mai ieftin, intre timp am mai lucrat cateva proiecte impreuna.

Acum cateva zile m-au sunat baietii (care intre timp au ramas 7) spunandu-mi ca si-au schimbat sediul si prin urmare e nevoie de semnatura mea blablabla ... De fapt cand am ajuns acolo baietii (nu erau prezenti, era doar secretara) dar pregatisera un contract de vanzare-cumparare si o hotarare prin care eu cedez parea de 10% contra unei sume modice in favoare unuia dintre ei. Evident ca nu am semnat nimic, toata chestia asta ma deranjeaza si nu intentionez sa imi vand partea pe bani de semninte. Nu sunt absurd vreau sa imi recuperez macar investitia initiala.

Intrebarile mele sunt:
- la ce pot sa ma astept din partea lor? (stiu ca este o intrebare foarte generala, insa orice informatie este apreciata)
- juridic vorbind pot fi fortat sa renunt la partea mea?

Multumesc