Buna ziua si Slava Domnului ca existati.
Am si eu un caz similar. Acum doua luni am avut un accident de masina in care am fost victima. "Omul" s-a ales cu permisul suspendat pentru neacordare de prioritate.
Acum doua zile am primit o citatie. Atentie insa cum am primit-o: in cutia postala, dar nu in cutia mea ci in cutia unei vecine. De ce asta? Pentru ca adresa din citatie era GRESITA. Citatia nu continea niciun numar de telefon la care sa pot cere detalii. In plus (sau in minus) nu am primit niciun alt document care sa ma informeze in legatura cu natura procesului.
Eram, asadar, chemat in instanta in calitate de intervenient-fortat, in proces cu "Omul", in calitate de contestator pentru Fond - plangere contraventionala. Am verificat pe site-ul Judecatoriei, omul a intentat proces Politiei Rutiere.
Finalul citatiei suna asa: in caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una dintre parti.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca citatia a fost trimisa la modul acesta extrem de neglijent (recomandata pusa in cutia postala a unei vecine, adresa eronata), trebuie sa ma duc? Daca-mi trimit citatii 10 ani de-acum incolo la aceeasi adresa gresita, pot sa ma prevalez de eroare pentru a explica de ce nu m-am dus?
2. Este normal/legal sa primesc o citatie fara sa mi se comunice detalii despre natura procesului, despre rolul meu in povestea asta, despre eventualele revendicari ale contestatorului in ceea ce ma priveste?
3. Este posibil ca, in instanta, sa fie schimbat procesul verbal si sa reiasa ca de fapt eu am fost vinovat pentru producerea accidentului? Are instanta judecatoreasca astfel de competente?
3. Daca nu ma duc, ce-or sa-mi faca?
Am 35 de ani si am vazut sali de judecata doar la televizor. N-am de gand sa incep sa le vizitez. Plus ca nu am timp.
Sincer - si aici incep sa delirez - imi vine sa dau in judecata Judecatoria pentru neglijenta in trimiterea citatiei. Vecina care a primit-o e administratorul blocului si acum toata lumea din bloc stie ca eu sunt citat la Tribunal.