avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate doms

Activitate doms

speta:
varianta 1. parintii ies la pensie si vor sa se mute din localitate. intentioneaza sa achizitioneze o casa la tara. Ca sa obtina banii pentru achizitionarea imobilului, vor sa vanda apartamentul in care locuiesc acum fiului lor (care locuieste cu ei).
Fiul va lua un credit (probabil "prima casa" sau un alt credit ipotecar, depinde de ofertele bancilor). Problema este ca suma de care au nevoie (deci creditul) este mai mica decat pretul la care ar putea fi vandut/evaluat apartamentul. Aproximativ 35.000 euro, in conditiile in care pretul pietei pentru un apartament similar este undeva in jur de 65-70.000 euro.

Varianta 2. fiul cumpara casa de la tara (cu credit), pe care se pune ipoteca Parintii se muta, fiul ramane in apartament. Exista vreo posibilitate, atata timp cat casa este ipotecata, sa se incheie vreun contract prin care sa se faca schimbul de proprietate asupra celor doua imobile? (fiul sa ajunga proprietarul apartamentului iar parintii ai casei). mentionez ca valoarea celor doua imobile, tinand cont de piata, locatie, suprafata, este aproximativ egala.

Credeti ca ar putea exista impedimente in realizarea acestei tranzactii? Comentarii din partea bancilor (donatie mascata, etc.)

Va multumesc