Multumesc pentru raspuns. Am sa fac o cerere si un drum la primarie. Tare curios sunt de rapuns din moment ce am dovada clara a complicitatii celor de la primarie care au avizat receptia constructiei "finalizate" inainte ca aceasta sa aiba ferestre, usi, acoperis si instalatii. Va tin la curent cu demersul meu.
Executia unor parti din imobil nu corespunde cu prevederile din cartea tehnica. Dorim ca pe baza cartii tehnice sa facem o expertiza pe baza careia sa actionam in instanta constructorul.
Prima receptie a constructiei a fost facuta de reprezentantii primariei "de la birou". Ei au avizat finalizarea constructiei conform cartii tehnice la o data la care cladirea era "la rosu" si fara acoperis.
Din raspunsurile de la ISC si primarie devine evidenta complicitatea lor la manariile constructorului.
Deci, pentru a imputa in instanta constructorului problemele de executie va trebui:
1. obtinerea in instanta ca cartii tehnice
2. efectuarea unei expertize tehnice sa vedem ce scria in proiec si ce s-a construit de fapt
3.proces pentru deficiente in executia cladirii
Cartea tehnica exista pentru ca in urma unei sesizari la ISC despre panta mica a acoperisului acestia mi-au raspuns ca in proiect panta este de 15 grade si este executata corect. Mentionez ca panta reala nu depaseste 5 grade. ISC a impus o amenda de 300 de RON pentru ne-predarea cartii tehnice. :) Tot ISC imi spune ca nu este obligat sa imi raspunda la o noua sesizare pe aceiasi problema... chiar daca aceasta problema nu s-a rezolvat nici dupa un an. :)
Se da bloc construit in 2007.
Asociatie proprietari infiintata 2008.
Constructorul nu preda cartea tehnica presedintelui asociatiei.
Reclamatii ISC fara niciun rezultat.
Legea 10/1995 prevede undeva obligativitatea predarii cartii tehnice de catre constructor catre noul proprietar dar nu stipuleaza nici termenul si nici sanctiunile.
Este instanta ultima solutie?
Se poate da in folosinta un imobil fara existenta cartii tehnice?