avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate GANDMVS

Activitate GANDMVS

Răspuns la discuția Promisiune contract intretinere
Stiimate domn,
Tin sa va multumesc si Dvs. pentru raspunsul la mesaj.
Insa mai trebuie sa fac si alte precizari:
In primul rind promisiunea initiala a batrinului era sa intocmim un astfel de contract cu clauza de intretinere, chiar el ne-a adus un model de contract de la o ruda de-a lui.
In al doilea rind, faptul ca l-am intretinut timp de un an mai mult decit se astepta (alimente, plata utilitatilor, lemne pentru foc, plata pentru treburile gospodaresti) cred ca spune totul, mai ales ca nu s-a pus nici un moment problema ca el sa fie dus intr-un azil, sau ceva asemanator.
Oricum, dovezi ale investitiilor facute de noi sint, chiar fotografii inainte/dupa renovare, chitante, etc in afara de martorii mentionati.
De asemenea, nu cred ca ar trebui folosit termenul de deposedare, nefiind in nici un caz vorba despre asa ceva.
Răspuns la discuția Promisiune contract intretinere
In primul rind, va multumesc pentru atentia acordata problemei mele.
Calea amiabila este foarte putin probabila, oricum problema dureaza de aproximativ o luna.
Dupa cum ati intuit, este vorba de o comunitate rurala si martori ar fi foarte multi, printre care chiar primarul si fratele bunicului, ca sa nu mai spun de vecini, oamenii pe care i-am platit sa faca treburile prin gospodarie, constructorii de la casa, etc.
Medic de familie nu are, iar de un control psihiatric cred ca ar trebui un "mandat de aducere", oricum nu are incredere in medici.
Sincer, speranta mea este sa nu fie cazul de un demers juridic, dar se pare ca alta cale nu am.

Va multumesc inca odata!
Dragi forumisti,
Va cer opinia intr-o problema mai deosebita.
Din capul locului recunosc faptul ca sint neinitiat, credul si ca am facut o mare prostie tocmai din motivul ca sa nu imi atrageti atentia asupra acestui lucru.
In urma cu un an, urmare a unei promisiuni (verbale) din partea bunicului sotiei am facut un "pas mare": ne-am apucat de reabilitat o casa batrineasca si a anexelor, lucru care ne-a costat un credit de aproximativ 400 de milioane de lei vechi pe 10 ani. In aceeasi casa convietuim de atunci.
De ceva timp, batrinul ne tot ameninta cu faptul ca nu ne mai face actele pentru casa, lucru care ne ingrijoreaza nespus, mai ales ca nu avem unde sta in alta parte.
Investitia noastra este practic ingropata in betoane, gresie, faianta, var, vopsea, etc., lucruri de care nu ne putem folosi daca nu putem sta in casa respectiva.
Batrinul un om tipic din mediul rural, are o virsta de 82 de ani, sotia si fiica lui au murit mai de mult timp, socrul meu este fiu de-al doilea, iar noua ne tot cauta "nod in papura" desi i-am facut toate mofturile (asta incluzind muncile agricole fata care de la bun inceput ne-am declarat neinteresati).
Intrebarea mea este urmatoarea: este vreo solutie sa nu ramin pe drumuri sau cel puin cu investitia nerecuperata?