avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate medeea77

Activitate medeea77

Multumesc tuturor pt. raspunsuri!
Bunicul a fost singurul mostenitor. In certificatul de mostenitor pe care il detine sunt mentionate toate bunurile ce formau masa succesorala a persoanei pe care a mostenit-o, aceasta nemaiavand alti mostenitori. Sa inteleg ca sotia supravietuitoare (bunica) si restul copiilor (fratii tatalui meu) au vocatie la bunurile mostenite de bunicul meu, chiar daca acesta le instraineaza prin testament sau act de v-c? Mentionez inca o data ca bunurile comune (casa parinteasca, terenuri, etc), dobandite in timpul casatoriei raman in continuare in proprietatea bunicilor.
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un certificat de mostenitor. Intrebarea mea este daca bunicul ii poate lasa tatalui meu prin testament bunurile mostenite, cu o clauza de intretinere, pana in acest moment fiind ingrijit tot de tatal meu. De asemenea, casa parinteasca si celelalte bunuri comune raman in proprietatea bunicilor, ramanand ca dupa decesul lor sa se dezbata succesiunea. Mentionez ca bunica si fratii tatalui sunt in viata, dar din cate stiu, de bunurile proprii se poate dispune dupa propria vointa.
In cazul in care se poate incheia un astfel de testament autentic pentru bunurile proprii, este nevoie sa fie insotit de certificat medico-legal?