Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa in 2009.
Acu cateva zile m-am trezit cu hartie de la Cadastru care ma instiinteaza ca, la solicitarea bancii in baza OUG 33 din 2011, s-a impartit ipoteca intre statul roman si banca.
Imstiintarea a venit impreuna cu un extras de carte funciara in care erau deja operate modificarile.
E normal ca prevederile acestei ordonante sa se aplice retroactiv?
In contractul de creditare sunt trei parti - eu, banca si statul roman reprezentat de ministerul finantelor publice. Prin aceasta modificare s-au schimbat prevedile contractuale. Nu era normal sa fiu contactat si eu? (inainte de operarea modificarilor)
Daca ramane valabila aceasta modificare, platesc in continuare intreg comisionul anual datorat fondului de garantare? sau proportional cu procentul de ipoteca?
Multumesc
Prevederile OUG 33 din 2011 se aplica si la creditele contractate in 2009?
M-am trezit cu hartie de la Cadastru care ma instiinteaza ca s-a impartit ipoteca intre statul roman si banca.
In aceasta situatie mai platesc intreg comisionul anual datorat fondului de garantare?
In data de 24.07.2009 la in jurul orei 11.00 soacra si cumnatul ua primit, prin intermediul postasului din sat, o invitatie/citatie de la postul de politie care solicita ca la data de 24.07.2009 ora 09.00 sa se prezinte la politie. Acea invitatie/citatie nu are numar de inregistrare si data eliberarii. S-au prezentat in data de 24.07.2009 in jurul orei 12.30 la postul de politie si au fost amendati cu cate 100 RON din motiv de neprezentare. Cumnatul meu nici macar nu are domiciliul la adresa la care a venit invitatia.
Ce se poate face?
Va multumesc.