avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate elenuca

Activitate elenuca

Buna ziua
Am un contract de achizitie publica de furnzare produse, in care platile au fost facute cu intarziere.
Furnizorul a formulat actiune pe dreptul comun prin care imi solicita dobanda legala.
Eu am clauza penala in contract, ca in caz de neplata platesc penalitati, care imi sunt mai favorabile.
Ce primeaza clauza penala sau dobanda legala?
Nu era obligat sa-mi ceara penalitati daca am clauza penala si nu dobanda legala?
Nu gasesc nici o prevedere legalain acest sens.
Multumesc anticipat.
Buna ziua

la serv. ne confruntam cu urmatoarea situatie:

In luna aprilie am incheiat acorduri cadru pentru furnizare de alimente cu durata de 18 luni.

Primul contract subsecvent s-a incheiat pe 3 luni.
conducerea nu mai doreste incheierea altui contract subsecvent deoarece furnizorul nu si-a indeplinit obligatiile la termenele stabilite din primul contract subsecvent (a trimis marfa cu intarziere, neconforma, in cantitati mai mici etc)

Problema este ca avand acord cadru un singur furnizor - acordul fiind de fapt o promisiune - si nedorind sa-l mai continui prin incheieea altui contract subsecvent, pot organiza o noua procedura, neputand ramane fara alimente, fiind vorba de un spital?

Ce se intampla cu acordul cadru care este in vigoare 18 luni? Putem rezilia o promisiune? sau ce forma de incetare ar exista....furnizorul nu ar fi de acord sa-l incetam.

Va multumim anticipat.