Eu cred ca nu se poate vorbi despre recidiva atata timp cat nu a fost condamnat in cel de-al doilea proces penal in care este inculpat. Pana la condamnare, este doar presupus vinovat.
Insa chestiunea are alt raspuns, din punctul meu de vedere.
Conform art. 500 CPP, judecarea cererii de reabilitare se suspenda pana la judecarea noii cauze penale in care persoana este inculpata.
Art. 500
"Daca inainte de solutionarea cererii de reabilitare a fost pusa in miscare actiunea penala pentru o alta infractiune savarsita de condamnat, examinarea cererii se suspenda pana la solutionarea definitiva a cauzei privitoare la noua invinuire."
In primul rand trebuie sa fii declarat "Admis" la examenul de intrare intr-un barou. Asta ar trebui sa te preocupe initial. Bineinteles ca daca ai gasit deja persoana care sa-ti devina maestru, este foarte bine.
Exista avocati care pretind eventualilor viitori stagiari sume de bani, e adevarat. Insa acestia numai maestri nu se pot numi si numai un bun exemplu de moralitate si deontologie nu pot fi.
Deci, ai grija sub "aripa" cui doresti sa te perfectionezi si formezi, deoarece aceasta perioada (de stagiatura) iti poate influenta viitorul profesional si chiar intreaga cariera.
Nu uita ca imaginea de avocat ti-o construiesti inca de la inceput si daca pleci cu un minus la acest capitol...
Inca un sfat: nu uita ca nu numai maestrul te alege pe tine, ci si tu iti poti alege maestrul.
1. Taxa de timbru este de 8 (opt) lei iar timbrul judiciar de 0,3 lei.
2. Actiunea in anularea somatiei de plata constituie un dosar distinct, care va primi un alt numar de inregistrare. In concluzie, vor trebui depuse atat imputernicire avocatiala (una noua, pt actiunea in anulare) cat si toate inscrisurile pe care va intemeiati apararea, probele pe care doriti sa le folositi si care v-ar fi de folos.
Stimate domn,
Daca dvoastra doriti doar amanarea solutionarii dosarului, la ce bun sa depuneti intampinare?
Nu uitati ca pe somatia de plata, recunoasterea debitului duce la admiterea cererii fara discutie, chiar si in parte, pentru suma recunoascuta.
Sfatul meu este sa trimiteti prin fax sau sa depuneti prin Registratura, la instanta, pt a fi depusa la dosar pentru primul termen, o cerere de amanare in vederea angajarii unui avocat sau pt oricare alt motiv cat de cat plauzibil, in temeiul art. 156 CPCv.
La cel de-al doilea termen va prezentati personal in instanta si, spasit ;) solicitati instantei sa va mai acorde un ultim termen in vederea solutionarii litigiului pe cale amiabila sau pt o eventuala esalonare a datoriei.
In aceasta privinta Ordonanta 5/2001 are prevederi exprese la art. 4 iar OUG 119/2007 la art. 7.
Daca dvoastra considerati ca puteti "sadi" cea mai mica urma de indoiala cu privire la debit, cererea va fi inadmisibila, deci formulati intampinare prin care sa contestati debitul.
1. Puteti solicita in instanta retragerea din societate pe motivul neintelegerilor aparute intre asociati.
Apararea o puteti formula pe lipsa elementului definitoriu, esential si psihologic al contractului de societate - affectio societatis (vointa si intentia asociatilor de a colabora la realizarea scopului comun reprezentat de obtinerea de beneficii ce urmeaza a fi impartite intre ei).
Va sfatuiesc sa dovediti neintelegerile survenite, insa necunoscand mai multe detalii nu va pot da un sfat concret.
Solicitati in scris sa va fie adusa la cunostinta situatia financiara a societatii, sa va fie prezentate bilanturi sau alte documente.
Refuzul de a va fi puse la dispozitie este o proba, dvoastra avand dreptul de a cunoaste situatia firmei la care sunteti asociat.
De asemenea, notificati in scris societatea cu privire la intentia dvoastra de a va retrage din societate. Astfel, este acoperita varianta prev. de lege la art. 226 lit b) cu privire la retragerea din societate cu acordul celorlalti asociati.
2. Parerea mea este ca nu puteti invoca prevederile contractului de munca cu privire la incompatibilitate (sau cum spuneati ca sta situatia), avand in vedere faptul ca aceasta calitate de asociat o aveati inainte de a incheia contractul de munca, deci la momentul angajarii cunosteati clauza de incompatibilitate, in concluzie nu trebuia sa va angajati daca stiati ca sunteti incompatibil, nu sa va angajati cu gandul de a va retrage din societate pt acest motiv.
Majorarea capitalului social se poate face fie prin majorarea valorii unei parti sociale, fie prin majorarea numarului partilor sociale, pastrand valoarea unei parti sociale la minim (10 lei).
Cea de-a doua varianta mi se pare mai practica, fiind mai usor de impartit; iar in caz de cesiune de parti sociale catre terti va fi mai usor de cesionat o valoare mai mica a capitalului social.
Sper ca este inserata in contractul de inchiriere clauza cu privire la faptul ca toate cheltuielile efectuate cu utilitatile cad in sarcila chiriasului.
Astfel puteti denunta contractul pt culpa locatarului, printr-o notificare scrisa, si puteti formula cerere de chemare in judecata pt plata restantelor