avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters98245

Activitate ContSters98245

Răspuns la discuția Pensie de urmas
ART. 114
(1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
a) pensionarul si-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat, cu care Romania a incheiat conventie de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale, daca, potrivit prevederilor acesteia, pensia se plateste de catre celalalt stat;
b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni;
c) pensionarul de invaliditate sau pensionarul urmas prevazut la art. 84 lit. c) ori cel prevazut la art. 86 alin. (1) nu se prezinta la revizuirea medicala obligatorie sau la convocarea Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca, a centrelor regionale de expertiza medicala a capacitatii de munca sau a comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii;
d) pensionarul de invaliditate nu mai urmeaza programele recuperatorii, intocmite de medicul expert al asigurarilor sociale, prevazute la art. 81 alin. (1);
e) pensionarul de invaliditate, incadrat in gradul I sau II, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni;
f) pensionarul de invaliditate, incadrat in gradul III, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I sau II, depasind jumatate din programul normal de lucru al locului de munca respectiv;
g) pensionarul urmas, prevazut la art. 84 lit. a), a implinit varsta de 16 ani si nu face dovada continuarii studiilor;
h) sotul supravietuitor, beneficiar al unei pensii de urmas, realizeaza venituri brute lunare pentru care, potrivit legii, asigurarea este obligatorie, daca acestea sunt mai mari de 35% din castigul salarial mediu brut prevazut la art. 33 alin. (5);
i) sotul supravietuitor, beneficiar al unei pensii de urmas, s-a recasatorit;
j) sotul supravietuitor, beneficiar al unei pensii din sistemul public de pensii, opteaza pentru o alta pensie, potrivit legii, din acelasi sistem, sau dintr-un alt sistem de asigurari sociale, neintegrat sistemului public de pensii;
k) pensionarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege, referitoare la cumulul pensiei cu salariul.
(2) În situatia copilului, beneficiar al unei pensii de urmas, in conditiile prevazute la art. 84 lit. b), care nu face dovada continuarii studiilor, plata pensiei se suspenda incepand cu data de 1 octombrie a anului in curs.
(3) Plata indemnizatiei pentru insotitor prevazute la art. 77 alin. (1) se suspenda pe perioada in care pensionarul este internat intr-o institutie de asistenta sociala sau intr-o unitate medicala specializata, in care se asigura supraveghere si ingrijire permanente, cu exceptia situatiilor in care pensionarul este nevazator.
(4) Suspendarea platii pensiei si/sau a indemnizatiei pentru insotitor se poate face si la cererea pensionarului, situatie in care suspendarea platii se face incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea.

ART. 83
Pensia de urmas se cuvine copiilor si sotului supravietuitor, daca sustinatorul decedat era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.
ART. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).
Răspuns la discuția Testul poligraf
De obicei sunt 10 intrebari din care 5 sunt intrebari de test. Daca sunteti emotiv este posibil sa picati testul.

Eu recomand intotdeauna clientilor mei care urmeaza sa aiba un test de poligraf sa realizeze un test poligraf de exercitiu. Exista cateva firme care se ocupa cu acest domeniu.
Răspuns la discuția angajare nedidactic-bufetier
Aveti nevoie de studii medii. Cod COR 522002
Degeaba ati diviza apartamentul, tot ati avea nevoie de acordul vecinei. Nu uitati ca aveti nevoie si de acordul Asciatiei de proprietari.
Răspuns la discuția ajutor social pentru urmas
persoana decedata era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii?
Viza schengen se obtine de la Ambasada Spaniei, este gratis pentru membrii de familie ai unui cetatean UE.

Cartea de rezidenta se obtine doar in tara si pentru a ajunge in tara trebuie sa obtineti viza de lunga sedere de la Ambasada Romaniei la Ankara sau la consulatul Romaniei la Istambul.

Presupun ca sunteti rezidenta in Spania.

Cerinte pentru obtinerea vizei de reintragirea familiei:
1) Prezenta personala a solicitantului la Sectia Consulara a Ambasadei Spaniei in momentul prezentarii cererii.

2) Formular de viza completat si semnat de interesat (2 exemplare). Formularul se poate obtine de la Sectia Consulara a Ambasadei Spaniei.

3) 2 fotografii color recente, tip pasaport, pe fond alb.

4) Pasaport valabil cel putin inca 4 luni din momentul solicitarii vizei.

6) Autorizatie de rezidenta eliberata in Spania celui care solicita reintregirea.

7) Documente care sa dovedeasca legatura de familie si, daca este cazul, varsta solicitantului de viza si dependenta economica a acestuia de cetateanul rezident in Spania.

8) Certificat medical care sa precizeze urmatoarele: „Acest CERTIFICAT MEDICAL dovedeste ca Dnul/Dna [...] nu sufera de niciuna din bolile care ar putea sa aiba repercursiuni grave asupra sanatatii publice, in conformitate cu prevederile Regulamentul Sanitar International din 2005”.

9) Cazier judiciar sau un document echivalent eliberat de autoritatile tarii de origine si/sau ale tarii/tarilor in care a fost rezident in ultimii 5 ani.

Toate documentele trebuie sa fie in original, insotite de copii xeorx.

Documentele de la punctele 7), 8) 9) trebuiesc traduse in spaniola si ulterior legalizate si apostilate in Turcia (atat originalele cat si traducerile).
Certificatele de stare civila trebuiesc emise de maximum 3 luni inainte de prezentarea cererii de viza.

Formularul pentru viza este [ link extern ]
Inseamna ca e deja legalizata. Citit pe spatele hotararii, sunt niste stampile dreptunghiulare.
Răspuns la discuția Amenda rovigneta
Cei 28 de euro sunt despagubirile catre Directia de drumuri.

Nu mai trebuia sa platiti amenzile daca au venit dupa o perioada de peste 6 luni. erau prescrise.
Răspuns la discuția cotizare pensie
Da. Trebuie sa incheiati un contract cu Casa de Pensii.
Răspuns la discuția Ce facultate sa aleg
Nu cred ca prezentul forum este cel mai inspirat loc unde poti primi raspunsuri. Apeleaza la un consilier de cariera.

Pot sa iti spun totusi ca de avocati va avea nevoie societatea intotdeauna.