Conditiile pt. a beneficia de somaj le indeplinesc. Firma se incadreaza la "nu-ti convine, pleaca". Eu consider ca in momentul in care am un CIM incheiat cu o firma, nu am doar obligatii si indatoriri, ci si drepturi. (ex: am vrut 2 zile de CO si raspunsul a fost ca angajatii mai vechi nu stiu ce-i ala; asa ca ... pa.) Acum astept sa fiu chemat la vreun birou si sa fiu prostit sa-mi semnez demisia sau incetarea CIM cu acordul partilor, ceea ce nu vreau. Asta e cazul cel mai bun. Regula e alta: "de maine nu mai vii". De aceea am nevoie de sfaturi. Eu as vrea ca in oricare din cazurile de mai sus mi s-ar sugera sa plec, de a doua zi sa fac plangeri la forurile competente. Deja se cauta si inlocuitor pt. postul meu. Disciplinar le este greu sa-mi desfaca CIM. As pleca in somaj.
Cred ca as putea dovedi acest lucru. Partea rea e ca deja am fost luat in colimator, si mi se cauta diverse motive pt. a pleca din societate. Pana acum m-am tinut tare, in sensul ca nu am facut greseli. Daca e sa plec, cel putin sper sa beneficiez de somaj. Numai ca e destul de greu. Eu sper sa ma tin tare si de aceea am nevoie de sfaturile dumneavoastra.
As vrea sa stiu daca instanta ar considera ca am lucrat 8 ore pana la controlul ITM-ului. E clar ca dupa control, conducerea ar putea decide sa vin la serviciu doar 4 ore pe zi.
OK Si ce masuri ar putea lua ITM-ul? M-ar favoriza cu ceva, sau mi-ar strica si mai tare relatia cu conducerea? Ar putea fi si alt for superior pt. o plangere?
Buna ziua, Pe scurt: Firma la care lucrez, din cauza crizei, acum cateva luni ne-a micsorat programul de lucru la 4 ore printr-un act aditional la CIM. (salar 360 lei). De lucrat, lucram 8-10 ore pe zi plus sambata pe 1000 lei. In fapt, cred ca conducerea si-a vazut avantajele si in aceasta situatie vom ramane mult, mult timp. Mai nou, a aparut un regulament de ordine interioara (nu a ajuns la mine), in care se specifica programul de lucru de 4 ore, dar si faptul ca putem ramane peste program. Nu stiu ce sa fac: sa-l semnez sau nu. Cred ca daca il semnez, nu am nici o cale de a ma plange la ITM sau la alte foruri pt. drepturile mele. Situatia mea nu e prea roz la firma pt. mine ("am gura mare").