Buna ziua.
As dori sa va intreb, cum conduceti evidenta contabila la o sala de nunti:
1)comert cu amanuntul sau
2) intocmiti retetar sau
3) prestari servicii cu intocmirea bonurilor de consum pe baza inventarului de la sfarsitul fiecarui eveniment?
Multumesc.
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca in afara de contractul de munca sau contractul de colaborare(PFA-SRL) mai exista alta forma care sa justifice prezenta unei persoane in firma.( chiar si pentru o perioada de proba, urmand sau nu sa fie angajata)
Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot iesi din atentia domnilor de la statistica, care, ne sufoca cu chestionarele lor de parca n-am avea suficiente hartii de intocmit ca si contabili?
Multumesc
Va multumesc frumos.Si eu am sustinut ca este cheltuiala deductibila,dar au fost persoane care m-au contrazis,sustinand ca in cadrul unui leasing financiar nu se poate deduce decat dobanda si amortizarea.Nu au fost de acord sa asocieze speta aceasta cu vanzarea unui mijloc fix.Mi s-a spus ca nu sunt cheltuieli aferente veniturilor si in consecinta,cei 78.000 sunt nedeductibili.
Am urmatoarea speta:
- o societate nu mai reuseste sa achite ratele unui leasing financiar,asa ca este nevoita sa renunte la mijloacele fixe care fac obiectul contractului( 2 autotractoare si 2 semiremorci).Contractul a fost incheiat pe o perioada de 4 ani,iar valoarea contractului este de 460.000 lei. Societatea a optat pentru amortizare liniara pe o perioada de 6 ani.Pana la restituirea bunurilor s-a calculat si inregistrat amortizare 201.000 lei.Valoarea neachitata a ratelor de leasing este de 181.000 lei(soldul contului 167).
La rezilierea contractului/cedarea mijloacelor fixe societatea face urmatoarele inregistrari contabile:
167 =2133 181.000 lei
2813=2133 201.000 lei
6583=2133 78.000 lei
Precizez faptul ca pana in momentul in care a returnat autotractoarele si semiremorcile,societatea a realizat venituri cu ajutorul acestora.
Va rog sa imi spuneti daca suma de 78.000 lei este cheltuiala deductibila fiscal.
Va multumesc.