avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate Bobson4u2

Activitate Bobson4u2

Circumstanta pe care ma bazez este o colaborare ciudata si totusi oficiala cu Biroul Combatere Crima Organizata in cateva cazuri ale lor (fara implicare personala)... sa zicem martor cheie in cateva cazuri.
In mod normal da, m-as baza doar pe o amanare a executarii sau o suspendare conditionata, dar in in acest caz in speta vor avea nevoie de o minune la fel cum am avut si eu:)
Ce ma intereseaza este soarta permisului.

Aproape offtopic am citit undeva ca politia are dreptul sa retina un permis de conducere pentru cel mult 3 luni. Pentru a-l retine pentru o durata mai lunga au nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva. In cazul meu s-au scurs 30 de luni. Politia inca nu are hotararea judecatoreasca iar cele 3 luni au trecut. E cumva un "gap legislativ"? Sau exista o alta lege care o inhiba pe cea de 3 luni?
Multumesc inca o data
Buna,
As vrea sa incep prin a multumi avocatilor care ofera sfaturi si consultanta pe acest site. Am citit tot thread-ul asta si am vazut ca majoritatea raspunsurilor sunt pertinente.
Iata vin si eu cu o problema care s-ar putea sa va intrige:)
Fapte: 14.02.2007 nu mai stiu cat am baut - mult. cert. Dimineata, in jurul orei 6 ma indreptam spre casa cu masina dar n-am apucat sa merg prea mult. Am intrat intr-un gard. A venit politia - etilometrul 0.45. Politistul a fost foarte de treaba, m-a dus la sectie (nu-i venea lui sa creada ca am baut, fiind politicos si cumva trezit de soc), m-a servit cu o cafea si ne-am pus pe declaratii. A tras de timp cat de mult a putut si am mers la spital. La analize a iesit 09 in scadere la 08 (la recalculare a iesit la fel). Gardul era al unor prieteni de familie deci nu s-a pus problema de daune sau pretentii civile.
Problema mea intiala era prezenta unei infractiuni mai vechi in cazier, inca nereabilitata. Primul sfat al avocatului a fost "trage de timp cat de mult poti". Un sfat bun:). Doi ani si jumatate m-au invatat la propriu ca nu e deloc ok sa bei si sa conduci.
Acum, in 25 august (peste cca 12 zile), in faza de recurs (la prima instanta am primit 6 luni cu suspendare, dar s-a activat cazierul), mi s-a dat de inteles ca d-na judecator nu vrea sa ma inchida, si, cumva fortata de imprejurari va da achitare in baza art 18 alin 1 lit c (cred).
Intrebarea este - mai pot spera la permis? Il primesc odata cu achitarea? Trebuie sa refac scoala? Mai am de asteptat 1 an?
Multumesc mult.