e buna si ideea asta dar nu am nici timp sa pierd in fata primariei sau cel putin nu inca si nu am nici ciine ..
incerc ceva mai plauzibil si la indemina.
chiar nu pot invoca nimic impotriva acestei hotariri ?
imi ingraduie citeva drepturi scrise chiar in constitutie, cu poate fi o hoatrire de consiliu local neconstitutionala??cum are vecinul meu drept sa-si parcheze dacia am si eu dreptul sa-mi parchez masina si eu platesc impozit autoritatilor locale atat cit timp oug 195 nu imi interzice.
aceasta e o discriminare , eu sa nu pot stationa intr-un municipiu asa mare ca iasul , ma duc la cumparaturi si cind ies mai donea 1500 lei , nu cred ca asa ceva este posibil trebuie sa existe ceva ...
pe baza hotarirei consiliului local iasi nr 232 din 26 mai 2008.
art 1. Se interzice stationare pe domeniul public al municipiului iasi a mijloacelor de transport pentru bunuri sau persoane definite in anexa 1..Aaceste vor stationa in locuri special amenajate apartinind operatorului de transport (societate comerciala sau persoana fizica). Anexa 1 face parte integranta din perezenta hotarire.
art 4 Nerespectarea prevederilor prezentei hoatariri se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1500-2500 lei .
punerea in aplicare va fi asigurata de :
a-directia de control
b-politia rutiera
c-politia comunitara
anexa 1 la hclm
privind interzicerea stationarii mijloacelor de transport bunuri sau persoane , pe raza municipiului iasi.
mijloace de transport pentru bunuri sau persoane :
in contextul acestei hotariri , prin mijloace de transport pentru bunui sau persoane se intelege orice autovehicol construit pentru a transporta bunuri sau persoane (autobuze , microbuze, autocare , etc) precum si orice autovehicol construit pentru a transporta marfuri ( autocamioane , izoterme, autotrenuri, autospeciale , etc) indiferent de marca sau gabarit.
detin o duba marca ford transit cu masa maxima admisa de 2800 kg. inmatriculata pe persoana fizica.
Am primit doua amenzi a cite 1500 lei acum 4 luni am primit un avertisment scris prin posta sa nu mai parchez duba pe domeniul public.
am crezut ca e o gluma , pentru ca eu parchez ca orice cetatean masina in parcare de linga bloc.
pe data de 10.09.2009 am primit o amnda de 1500 lei pentru stationare pe domeniul public procesul verbal de constatare a fost intocmit in lipsa de catre un consilier din corpul de control al primarului avind atasate doua poze ale masinii la un intreval de 8 minute ca sa se inteleaga ca masina stationa.
pe data de 11.09.2009 am primit inca un procers verbal de constatare masina fiind surprinsa intr-o parcare evident pe domeniul public la fel atasat era si doua poze dar de data aceasta cu un interval de 60 min intre ele .
nu inteleg legalitatea acestei hotariri locale prin care nu am dreptul sa folosesc masina pentru care platesc impozit sa nu pot stationa adica opri mai mult de 5 min pe domeniul public aduca de la strada pina la parcare !!! mi se pare strigator la cer aceasta hotarire , masina are o greutate maxima admisa sub 3 .5 t deci nu are nmici o restrictie de greutate pe nici o protiune de drum si in plus este masina pmea personala cu care ma deplasez la serviciu .ce as putea sa fac in acest caz.
cum sa depun o contestatie la judecatorie si ce sa invoc !!! imi sunt incalcate mai multe drepturi . cum poate o hotarire a consiliului local sa treaca peste mai multe legi .