mircea_sorin2005 a scris:
Am auzit in trecere o stire despre un foarte bun matematician rus care a rezolvat nu stiu ce complicata teorema/postulat si era cautat sa i se acorde un important premiu!
Matematicianul locuia undeva langa Moscava impreuna cu mama sa intr-o garsoniera! Nu l-a interesat premiul, fapt pentru care urcase pe google rezolvarea in urma cu multi ani! Vreo sapte!
Asta da visator!
Noi ceilalti alegem!
Nu moare natia dar nici nu se simte bine.
Grigori Yakovlevich Perelman
a solutionat una dintre cele 7 probleme ale mileniului (conjectura Poincaré care tine de topologie) in urma cu ceva ani, cred ca prin 2006 parca dar a trebuit sa mai treaca timp pentru a-i verifica demonstratia.
Pe 18 martie i s-a acordat premiul Millenium si milionul de dolari aferent acestuia insa toata lumea asteapta sa vada daca Grigori Yakovlevich va accepta sau nu premiul.
Grigori Yakovlevich a mai refuzat premii si bani argumentand ca cei din comisia care le acorda sunt niste nulitati care nu pot sa faca nici un fel de aprecieri juste cu privire la matematica si ca daca ar accepta un astfel de premiu ar insemna sa le recunoasca autoritatea unora care n-au avut nici o contributie in matematica.
"Nu cei care nu respecta standardele etice sunt priviti ca extraterestri ci cei care le respecta" Grigori Yakovlevich Perelman
Poate ca nu e un exemplu bun dar Grigori Yakovlevich este un visator.