avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare sau cumparare SRL???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare sau cumparare SRL???

Care sunt avantajele si dezavantajele intre a infiinta si a cumpara o societate comerciala fara datorii si cu platile la stat la zi?
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 21:31, 11 Februarie 2007
nu e mare diferenta in acest caz. taxele pt infiintare sunt cam la fel
depinde daca sediul social ramane la aceiasi adresa
daca se schiba si sediul social taxele vor fi mai mari

Care sunt avantajele si dezavantajele intre a infiinta si a cumpara o societate comerciala fara datorii si cu platile la stat la zi?

- Avantaje- brendul:-/
- Dezavantaje - taxe mai mari la schimbarea proprietarului + schimbare sediu firma, decat la infiintare;
- nesiguranta privind debitele fata de diversi creditori;
- o eventuala reclama proasta, privind platile.
Acum tu decizi:D
Pe scurt, de ce sa va luati o haina veche, fie ea si "de firma", cand puteti sa va luati una nepurtata.
da,asa ma gandeam si eu dar eram nelamurita,ca citeam diverse anunturi ''vand srl,cu platile la zi'' si nu intelegeam de ce ar fi cineva interesat sa cumpere...
multumesc mult
Aici poate interveni un alt aspect important. Aportul asociatului in firm / imprumutul facut de acesta firmei.
E o chestie de contabilitate, care eu ca jurist o inteleg dar imi este greu sa o explic#-o

Alte discuții în legătură

The big question: srl sau pf d3ag0s d3ag0s Buna ziua, Avand o experienta de 7 ani cand vine vorba de web hosting, am luat decizia de a intra pe piata din Romania cu servicii de gazduire web. ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala angcris angcris Doresc sa incep o afacere si nu stiu daca e mai bine sa-mi infiintez un SRL sau sa cumpar SRL-ul unor cunostinte.Acestia si-au suspendat activitatea si nu au ... (vezi toată discuția)
Infintare firma cosmin311 cosmin311 Buna ziua! eu as vrea sa imi deschid o firma in domeniul comertului.Puteti sa imi spuneti ce acte trebuie si cam cat costa ? Este adevarat ca trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)