Intrebarile sunt :
1/ Ce trebuie sa fac in primul rand pt. a inainta actiune de divort?
2/
Este bine sa-mi caut un avocat specializat in divorturi ? Daca -da - imi puteti recomanda?
3/ Apartamentul parintilor mei face obiectul partajului ?
4/ In definitivarea partajului se tine cont de aportul fiecarei parti la bunurile obtinute?
5/ Copilul (24 ani) intra in acest partaj ?
6/ Daca divortul si partajul se incheie in favoarea mea , il pot obliga pe sot sa paraseasca apartamentul in care locuim ?
Va multumesc .
Daca doriti sa optati pentru o modalitate rapida de desfacere a casatoriei , existand consimtamantul sotilor , optati pentru varianta prin
acord.
(va fi pronuntata, dupa verificare vointei partilor , o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ).
In caz ca aceasta modalitate nu e posibila , din cauza opozitiei sotului, adoptati varianta desfacerii din
culpa comuna, fara motivare a hotararii judecatoresi.
Pana la 26 de ani, copilului , daca solicita, si-si continua studiile, ii este datorata obligatia de intretinere (executata in natura sau in sume de bani ).
Asa incat, daca doriti
atribuirea bunului, va fi avut in vedere si acest aspect, cu mentiunea ca acesta sa locuiasca cu dumneavoastra.( veti plati o sulta, o suma ce-l va despagubi pe fostul sot).
Apartamentul parintilor nu e cuprins in masa partajabila, insa
imbunatatirile dau nastere unui drept de creanta (sume de bani investite pot fi recuperate in cel mult 3 ani de la desfacerea in mod irevocabil a casatoriei , intrucat prescriptia intre soti nu curge , e intrerupta ).
Plata pretului, veniturile realizate in timpul casatoriei , imbunatatire aduse bunului imobil sunt criterii avute in vedere de catre instanta pentru imparteala.
Succes.