avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reglare fisa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reglare fisa

buna seara ,

cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( am preluat o balanta de la fosta contab care nu prea mai stie de cum s-a ajuns la acele solduri ale dansei ).Eu am bifat fisa si la adm ,e ok inregistrat decl, plata, rectif ,etc , deci banuiesc ca trebuie sa aduc soldurile mele la sumele de la administratie.
Cel mai recent răspuns: rdoro , utilizator 23:41, 29 Aprilie 2010
-nu cred ca este o solutie buna sa reglati soldurile din balanta in acest mod!
va sfatuiesc sa o luati din aproape in aproape! mai exact de la o balanta de sfarsit de an spre exemplu decembrie 2008 decembrie 2009.
-daca erati mai explicita intelegeam la ce anume va referiti! daca e vorba de tva trebuie sa verificati tva din jurnale respectiv tva deductibil, implicit colectat cu ce este in balanta si apoi cu ce s-a declarat in decont! e posibil sa nu se fi preluat corect niste rulaje din precedent!
-la profit -de vazut ce s-a declarat si ce aveti in ct.691-441
-pentru sumele datorate in 102-verificati rulaje lunare cu declaratia si implicit cu statul!
-e o munca in plus insa eu niciodata nici chiar cu 1 leu nu mi-am reglat soldurile care influenteaza rulajele cu fisa de la administratie ! toate reglarile se fac prin declaratii rectificative !
mult succes!
daca va pot fi de folos si cu altceva nu ezitati sa ma contactati!
nici un sold nu este identic balanta -fisa administratie.

eu inteleg ce spuneti dar situatie este mai dificila deoarece eu am preluat o firma la dec 2009 , moment in care am luat si o fisa de la administratie , si de aici incepe nebunia. Fosta contabila nu are fise de cont mai vechi de 2009 :) deci nu am cum sa vad daca la administatie este ok, si nici ca soldurile mele sunt ok.
Am pornit in cautarea chitantelor/op si surpriza : suma din chitantele pe care nu le gasesc este aprox cu suma care apare in fisa de plata .

Asta a fost principiul pe care am mers cand m-am gandit sa reglez soldurile mele.

nu am destula experienta sa spun ca asa este corect , dar nu stiu cum sa fac altfel.

multumesc ,
trebuie sa verificati declaratiile lunare , trimestriale dupa caz care le aveti si balantele , dar nu pe solduri , ci pe rulaje lunare!la tva, impozit pe profit etc. din experientele avute e posibil ca fisa sa fie denaturata din anii precedenti! credeti-ma am avut surprize multe pe la administratiile financiare!
note contabile e posibil sa nu aiba insa balante cu siguranta ca are! trebuie numai sa intrati in posesia lor!
orice contabil are obligatia de a intocmi balante lunare in momentul cand e implicat intr-o colaborare cu o societate!
va pot ajuta din punct de vedere profesional ! tineti-ma la curent!
eu stiu de aceste obligativitati, dar daca nu exista decat o balanta la 31.06.2009 si inca una la 31.12.2009...si altele nu mai exista ....nu le mai listeaza , eu ce pot sa fac? am bifat declaratiile si op/chitante cu fisa si atat. Am verificat si cu fisele de cont din 2009, atat ne-a pus la dispozitie d.na contabila :))).
prin raspunsurile mele .nu am facut decat sa va arat calea de a rezolva corect din punct de vedere contabil si in conformitatea cu legislatia fisa pe platitor!
totodata v-am indrumat ...............si prin practica ......sa acumulati experienta in ceea ce priveste arta de a fi un contabil bun care respecta legislatia si are competenta de a rezolva diverse probleme!(a-ti spus ca sunteti la inceput de cariera).
d-voastra alegeti cum sa rezolvati aceasta problema! intr-adevar e multa munca ! dar.........in general vorbind din greselile altora invatam!
mult succes in continuare!
mult succes in activitatea viitoare!

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez debitul real? Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am o problema cu o firma. Aceasta a intrat in faliment pe procedura simplificata. In balanta societatii apare ca debit la CAS o anumita suma. Cei de la finante ... (vezi toată discuția)
Contabilitate societate denisa2011 denisa2011 buna ziua am luat contabilitatea unei sc care inainte a fost la o doamna \"contabila\" care nu a facut nimic corect defapt habar nu avea de contabilitate dar ... (vezi toată discuția)
Reglare conturi denisa2011 denisa2011 buna ziua, daca stiu soldul la 371 pot face note contabile de reglare pt 378 si 4428, imi strica ceva in balanta, se modifica ceva ce nu ar trebui? va ... (vezi toată discuția)