avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal - procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal - procedura

Buna seara,
Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este mentionat : "numele (denumirea persoanei juridice) X, este chemat la acest parchet in calitate de invinuit in cauza privind " aducerea la cunostinta a invinuirii, incadrarea juridica si exercitarea dr. la aparare in cauza reclamata de Y. In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de lege"
As dori cateva lamuriri in ceea ce priveste continutul acestei citatii.
Ca parte reclamanta in dosar trebuie sa fiu informata in ceea ce priveste solutionarea dosarului?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 17:17, 16 Iulie 2010
pai daca nu dvs atunci cine?
In dosarul penal, "reclamantul" se numeste parte vatamata si/sau parte civila, iar "paratul" se numeste faptuitor, apoi invinuit (dupa inceperea urmaririi penale), apoi inculpat (dupa punerea in miscare a actiunii penale).
Da, veti fi instiintat la finalul cercetarilor, existand doua situatii:
1. Vi se va comunica rezolutia de scoatere de sub urmarirea penala a invinuitului sau
2. Veti primi citatie de la instanta daca inculpatul va fi trimis in judecata. ;)
Buna seara,
In situatia data, conform datelor din citatie, faptuitorul are acum calitatea de "invinuit", pasul urmator va fi trimiterea dosarului pe rolul instantei de judecata? In acest caz daca citatia este emisa de Parchetul de pe langa Curtea de Apel competenta instantei de judecata revine Curtii de Apel sau va fi trimis in prima instanta la Judecatorie?
Cu stima
Depinde de infractiune, exista situatii in care datorita volumului mare de dosare de la parchetul judecatoriilor, aceste dosare sa fie preluate in lucru de catre parcehtul tribunalului sau parchetul curtii de apel, deci nu intotdeauna cauza se judeca la instanta de acelasi rang cu parchetul care a instrumentat urmarirea penala. In aceasta situatie, daca este vorba de o infractiune comuna si inculpatul nu are o calitate deosebita(avocat, notar etc), cel mai probabil se va judeca in prima instanta de catre Judecatorie, daca e o infractiune mai grava, se va judeca la tribunal.

Cu stima av. Gheorghe Alexandru
Buna seara,
Citatia care a fost emisa pe numele faptuitorului care are trecuta calitatea de invinuit pe citatie - plangerea penala este pentru infractiuni de fals sub semnatura privata si uz de fals. plangere pe care am depus-o la Parchetul de pe langa Judecatorie. S-a facut cercetare in cadrul Politiei Municiupiului, dosarul in cele din urma fiind trimis spre solutionare si cercetare la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
Pe parcursul cercetarii in paralel cu cercetarea realizata de catre organele abilitate am intreprins propria mea cercetare- am facut demersuri la toate institutiile statului pentru a obtine documente ce au legatura cu dosarul in cauza. Astfel am descoperit mai multe documente realizate si semnate in fals prin contrafacerea semnaturii mele.
Cum pot fi incadrate :
1. Documente realizate si semnate prin contrafacerea semnaturii mele, eu avand calitatea de angajat iar faptuitorul de angajator - reprezentant legal al unei S.C. :
- faptuitorul a semnat statele de salarii in locul meu prin contrafacerea semnaturii mele;
- faptuitorul a intocmit , semnat in locul meu prin contrafacerea semnaturii mele act aditional la contractul individual de munca prin care mi-a modificat norma de lucru (micsorare) si mi-a redus salriu;
- faptuitorul a intocmit , semnat in locul meu prin contrafacerea semnaturii mele cerere de reducere a normei de lucru;
- faptuitorul a intocmit , semnat in locul meu prin contrafacerea semnaturii mele cerere de incetare a contractului individual de munca , cerere pe care a anexat-o la decizia de incetarea a c.i.m.

2. Documente realizate si semnate prin contrafacerea semnaturii mele prin care mi s-a facut :
- procura autentificata la notar prin care in numele meu a mandat o alta persoana sa ma reprezinte la toate institutiile statului in vederea infiintarii firmei;
- specimen de semnatura autentificat la notar.

3. Documente realizate si semnate prin contrafacerea semnaturii mele realizate la birou de avocat:
- act constitutiv al firmei;
- act aditional la actul constitutiv al firmei;
- contract de comodat - pentru sediul firmei.

4 Documente realizate si semnate prin contrafacerea semnaturii mele :
- declaratii pe propria raspundere depuse la documentele fiscale si contabile ale firmei la Agentia Fiscala, Oficiul Registrului Comertului;
- declaratii contabile si fiscale pe care le-a intocmit atat in numele dansului cat si in numele meu dar a semnat numai dansul pentru ambii.

5. Documente realizate si depuse la obtinerea unui credit de nevoi personale la o banca unde a folosit adeverinta mea de salariat si vechime in munca fara ca eu sa fiu prezenta la banca la momentul intocmirii dosarului de acordare a creditului.

Cum pot fi incadrate aceste fapte? Ele sunt realizate in forma continuata. Cum se pot anula aceste documente?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
Anulare acte Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Nina1 Nina1 S-a infiintat o firma folosindu-se o procura semnata in fals.Trebuie sa ma adresez politiei economice? (vezi toată discuția)