avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lamuriri monografie restaurant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lamuriri monografie restaurant

Buna ziua
Am urmatoarea situatie: un restaurant vinde mancare s-au facut urm inregistrari:
345 = 711 4193
371 = 345 4193
607 = 371 4193
Am gasit aceste inregistrari in registrele jurnale. Problema este ca eu am preluat firma iar acum trebuie sa fac bilantul dar se pare ca in 121 s-a inchis 711 = 121 cu 4193 si nu cred ca este corect pt ca restaurantul a avut mancare pe stoc. Cum ar fi trebuit sa fie facute corect inregistrarile sau mai bine zis cum sa le corectez?
Daca eu procedez astfel: 345 = 711 (obtinere prod.finit) , 711 = 345 (descarcare gestiune), 5311 = 701 (vanzare prin casa marcat catre clienti) este corect? Sau trebuie sa transfer produsul finit la marfa si apoi sa fac vanzarea la 707? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: STEFAN ALINA , utilizator 22:34, 18 Aprilie 2010
Descarcarea gestiunii s-a facut la pretul prestabilit. Atentie, in timpul anului s-a optat pentru o metoda. Respectati principiul continuitatii. In general in alimentatie publica se considera stoc 0 la sfarsitul perioadei.

Mai asteptati pareri.
Bun tocmai asta este problema, stocul trebuia sa fie 0, cum pot corecta sau cum pot verifica daca rulajul lui 607 este corect.
Verificati marja ( diferenta dintre 707 si 607 ) . Puteti face o ajustare la stocuri( eventual). Daca nu am date concrete, asta e tot ce pot sa va spun.

o seara buna
Daca s-a facut transferul produselor finite la marfuri( 371=345) consider corecta trecerea soldului creditor al contului 711 asupra contului de profit si pierdere, suma aferenta produselor vandute prin restaurant deoarece contravaloarea acestora se inregistreaza pe cheltuieli de exploatare de doua ori:
– prima data, la finalizarea procesului de productie prin inregistrarile contabile aferente costului de productie 601 = 301,
– a doua oara, la vanzarea marfurilor prin restaurant prin formula contabila 607 = 371

Da asa este. Doar ca pentru a intocmi bilantul trebuie sa trec variatia stocurilor de produse finite pe credit suma care s-a inchis in 121. este corect? Nu reiese din asta ca la sf. an eu am suma asta stoc produse finite? Nu am mai intalnit o astfel de situatie va multumesc pentru ajutor

Alte discuții în legătură

711 in bilant mmanu mmanu buna ziua folosesc contul 711 variatia stocurilor pentru a evidentia cresterea in greutate animale, la o ferma, problema este ca nu am sold la cont la ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Functiunea contului 378 Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Folosesc descarcarea global valorica a stocului de marfuri. Am doua intrebari: -este corect ca rulajul lunar debitor al contului 378 sa fie mai ... (vezi toată discuția)