avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionare teren

buna. in anul 2008 am depus o cerere la primarie pt concesionarea unui teren pt tinerii casatoriti, sapt trecuta am primit o scrisoare de la primarie prin care mi se solocita sa ma prezint sapt aceasta in vederea predarii primirii amplasamentului semnarii procesului verbal de punere in posesie a parcelelor atribuite prin HCL din luna februarie anul acesta. mentionez ca anul trecut in luna septembrie am cumparat un apartament, este posibil sa fi luat in considerare cerea de atunci in care nu aveam nici o proprietate pt ca banuiesc ca acum cand au luat hotararea s a verificat. nu stiu ce ar trebui facut.
Cel mai recent răspuns: rus andreea , utilizator 11:30, 19 Aprilie 2010
Dati curs invitatiei.
este posibil ca sa nu ia in considerere decat cererea facuta atunci?
maine la ora 10 treb sa fiu la primerie si as vrea sa stiu ce am de facut. ideea e sa nu ma gaseasca pe urma cu apartamentul, de aceea intreb daca se ia in considerare cererea facuta atunci, eu una as semna pt teren dar nu vreau pe urma sa mi l ea. as vrea sa stiu ce e mai bine de facut
Daca la momentul depunerii cererii ati dat si declaratia pe propria raspundere ca nu detineti sau nu ati detinut nici o locuinta sau teren in proprietate, ar putea sa treaca. Daca nu ati depus aceasta declaratie si o depuneti acum.... e mai delicat.
Vedeti cum e la primaria respectiva !!
Prevederile legale in acest sens sunt:
Legea nr. 15 din 9 ianuarie 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală
ART. 3
(1) De prevederile art. 1 beneficiază, o singură dată, tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.
ART. 4
(1) Cererea pentru atribuirea terenului se depune la consiliul local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care solicitantul are domiciliul.
(2) Cererea cuprinde numele şi prenumele solicitantului şi domiciliul acestuia, la care se anexează o copie de pe certificatul de naştere, o copie de pe cartea de identitate, o declaraţie a solicitantului, pe propria răspundere, în care se menţionează că nu deţine sau nu a deţinut în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe.
ART. 6
(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului şi să o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) În cazul nerespectării condiţiilor prevăzute la alin. (1), prin hotărâre a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinţă asupra terenului atribuit.
RT. 9
Încălcarea prevederilor art. 4 alin. (2) prin nedeclararea de către solicitant că deţine sau a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren pe care se poate construi o locuinţă constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit prevederilor Codului penal.

Alte discuții în legătură

Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)
Loc de casa concesionat de primarii isac george isac george care este legea care permite acordarea de locuri de casa pentru tineri gratuit .(vreau sa vad care sunt conditiile.) (vezi toată discuția)
Familie vasiliuflorentina vasiliuflorentina sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)