avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice sustinere ofertant
Discuție deschisă în Achiziţii publice

sustinere ofertant

Buna ziua, va rog sa ma ajutati prin a mi spune daca sustinerea ( in cazul în care susţinerea terţului vizează îndeplinirea unor cerinţe minime de calificare cum ar fi experienţa similară reflectată prin prezentarea unor liste de servicii prestate într-o perioadă anterioarăin cadrul unei licitatii - conform Caietului de Sarcini ) in derularea unei proceduri de atribuire prin licitatie electronica, se poate face si de catre o asociere a unor fierme pentru realizarea celor mai sus mentionate ( prin contract de asociere in participatiune )
Va multumesc anicipat si va doresc o zi placuta in continuare
Cel mai recent răspuns: Marius Cocean , Consilier juridic 12:50, 24 Aprilie 2010
Asocierea pentru participarea la licitatie e un lucru, participarea la licitatie cu sustinerea unui tert e cu totul alt lucru. Alegeti una din 2. Sunt foarte multe discutii in acest forum pe acest subiect, numai eu am avut cel putin 2 postari.
Va multumesc pentru raspuns dar nu este vorba despre asocierea pentru participarea la licitatie ci de sustinerea ofertantului de catre o asociere ( ce are la baza un contract de asociere prin participatiune ) intre doua firme pentru indeplinirea unor cerinte minime de calificare referitoare la experienta similara.
Pentru a fi mai explicit:
- acel tert sustinator ( pentru indeplinirea unor cerinte minime de calificare referitoare la experienta similara ) poate fi o asociere ( constituita prin contract de asociere prin participatiune )?
Am inteles acum.
Daca ma intrebati pe mine, nu. Este un articol despre asocierea in participatiune chiar pe acest site. Ideea pe care vreau sa o retin in argumentarea opiniei este ca asocierea in participatiune nu creeaza o entitate juridica noua si nu beneficiaza astfel de personalitate sau patrimoniu propriu, ceea ce, cum noteaza si autorul articolului, denota ca nu poate dobandi drepturi sau obligatii proprii. Cand se prezinta un astfel de angajament de sustinere a capacitatii unui tert, se creeaza clar o obligatie pentru asocierea in participatiune de a interveni in cazul in care tertul nu isi poate indeplini obligatiile contractuale asumate prin contractul cu Autoritatea Contractanta. Cum va interveni aceasta asociatie in contractul cu autoritatea, in proportie de 45% asociatul X si in proportie de 55% asociatul Y? Pe cine va trage de fapt la raspundere autoritatea pentru nerespectarea obligatiilor contractuale?
Parerea mea este ca nu se poate. Dar mai intrebati si pe la case mai mari...
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Valentina - Diana Gheoca, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns, argumentatia D-voastra este logica, dar pentru a putea respinge o oferta ce are la baza sustinerea mai sus mentionata, ar trebui sa se faca o argumentare pe baza legislatiei in vigoare si oricat am cautat, nu am gasit in acest sens, nimic. Va rog, ma puteti ajuta?

Alte discuții în legătură

Sustinere experienta similara prin angajament tert SAVOAIA SAVOAIA Daca poate sa ma lamureasca cineva cu acest subiect. Concret doresc sa particip la o licitatie unde se cere experienta similara trei contracte de valori mari. ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice - participare in asociere ana2000 ana2000 Am participat la o licitatie publica , un proiect complex cu lucrari de drumuri,retele electrice,retele de telecomunicatii, retele de gaz,retele de apa si ... (vezi toată discuția)
Sucursala - in calitate de ofertant unic la procedura crenguta1963 crenguta1963 Caz concret: - o sucursala, are personalitate juridica si se prezinta la o procedura de achizitie publica in calitate de ofertant unic, fara asociati, ... (vezi toată discuția)