avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permisul auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permisul auto

Salut,
Doresc si eu sa aflu daca se anuleaza permisul de conducere in urma conducerii autotorismului sub influenta bauturilor alcoolice, cu o concentratie de 0.05 (probe biologice) si savarsirea unui accident(fara victime).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:11, 22 Aprilie 2010
Cat ati avut in aerul expirat?
Nu,nu are cum sa-l anuleze!
Probabil va fi suspendat pe o perioada de 1-3 luni.
Sa nu fi scris gresit 0.05 in loc de 0.5!
Potrivit dispoz. art.111 lit.b din OUG 195/2002, permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia SE RETINE cand titularul acestuia a savarsit o infr. prev. de art.87 alin.1 (conducerea cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange).
Permisul de conducere SE ANULEAZA in situatia in care titularul a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infr. prev. de art.87 alin.1.
In cazul dvs. nu e cazul de anulare ci suspendare pe o perioada de 90 zile(art.101 pct.38(3) lit.b din OUG 195/2002
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
ContSters53919, utilizator
Multumesc :)
0.5 corect ..am gresit eu :">
multumesc pentru informatie

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)