avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl, af sau pfa?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl, af sau pfa?

care este diferenta intre srl,af si srl din punct de vedere al impozitelor ce trebuiesc platite catre stat si al obiectului de activitate?voi ce ati alege?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:09, 9 Martie 2007
Juristu' din mine iti spune ca impozitele sunt cam aceleasi#-o
Depinde ce vrei sa faci....
Daca vrei s-o dai pe agricultura, alege AF-ul. Sunt in floare subventiile aici. Ai auzit de Agentia de Plati pentru Agricultura? Daca te tine... caut-o! Prin ea, in majoritatea cazurilor, se deruleaza subventiile UE si ale statului.;)
Daca vrei sa ai angajati fa srl, ca la alelalte nu poti. Daca vrei si clienti mai multi si mai mari, fa-te si platitor de tva
Un SRL cu un contabil bun asigura ceva mai multa libertate de miscare prin Codul Fiscal.



care este diferenta intre srl,af si srl din punct de vedere al impozitelor ce trebuiesc platite catre stat si al obiectului de activitate?voi ce ati alege?

diferntele sunt multiple, incepand cu faptul ca la AF nu poti avea angajati si pana la modul de tinere a contabilitatii si a platii impozitelor.
La af plata impozitelor se face in baza declaratiei de venit estimative, urmand a se corela la sfarsitul anului, pe cand la SRL se poate face tot trimestrial dar pe baza profitului efectiv realizat:))
pentru detalii privind impozitele si darile la stat ar trebui sa postezi pe contabilitateB-)
ce pot sa-ti mai spun e ca pe AF trebuie sa platesti obligatoriu sanatatea:((
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Activitatea unei af sorinnel_25 sorinnel_25 As vrea sa stiu daca pe langa activitatea de baza a unei AF pot sa fie si alte activitati secundare (ca in cazul unui SRL). Care sunt avantajele/dezavantajele ... (vezi toată discuția)
Firma de transport marfa kta87 kta87 buna ziua, am o firma de transport marfa (un SRL), si as vrea sa stiu daca as putea trece pe I.I sau PFA daca facturile trebuie sa fie facute cu TVA????? Ce ... (vezi toată discuția)
Uf, sunt pierdut in ceata... cyberDJ cyberDJ Buna Ziua, In primul rand vreau sa laud initiativa acestui forum si vreau sa zic ca deja am gasit mai multe raspunsuri aici decat pe siturile oficiale care ... (vezi toată discuția)