avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare direct pe cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare direct pe cumparator

buna ziua
eu am mostenit prin succesiune un pamant pe care vreau sa-l vand si se pare ca acest pamant trebuie prima data intabulat pe numele meu dupa care pot sa-l vand.Am auzit ca s-ar putea sa-l intabuleze direct cumparatorul dar nu stiu cum sa procedam, in afara de faptul ca trebuie sa facem un contract de vanzare cumparare??!!!va rog sa imi dati un indiciu!!!
Cel mai recent răspuns: isai_lavinia , utilizator 09:15, 4 Mai 2010
Trebuie facuta prima data, schita cadastrala. Daca autorul (cel de la care ai mostenit) are Tutlu de Proprietate sau un act facut in notariat (vinzare, donatie, etc.) terenul va fi intabulat automat de catre persoana care face schita cadastrala. Schitarul are aceasta obligatie. In cazul in care autorul are ca act de proprietate Adeverinta de validare si Proces Verbal de punere in posesie, se va face schita cadastrala, se va face actul de vinzare cumparare la notar si se va inscrie pe numele noului proprietar. Doar ca in loc de Extras de Carte Funciara, se va lua de la Biroul de Carte Funciara competent, un Certificat de Sarcini care sa ateste faptul ca terenul este liber de sarcini
Nu se poate face contractul de vanzare-cumparare fara intabulare pe numele dvs.
Intrebati orice notar.
Incheiati cu respectivul cumparator un antecontract de vanzare-cumparare si din banii pe care ii primiti ca avans veti putea face cadastrul si intabularea terenului pe numele dvs.
faceti un antecontract de vanzare cumaparare, dupa promovati o actiune in instanta care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
ulterior cu hotararea se va putea face I intabulare direct pe numele cumparatorului.
In afara de solutiile pe care vi le-au recomandat colegii mei
mai puteti face un antecontract,
iar ulerior un contract la notar,
nu trebuie neaparat sa mergeti in instanta.
Prin notariat reduceti mult timpul.

Alte discuții în legătură

Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)
Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ? maria mo maria mo va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic ... (vezi toată discuția)