avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie sau act de vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie sau act de vanzare cumparare?

bunica mea are un apartament pe care doreste sa mi-l lase mie,si nu prin testament ca acesta se poate ataca. va intrebati de catre cine?bunica are un singur copil, pe mama care este de acord cu decizia bunicii de a-mi lasa apartamentul dar mama mai are un copil, pe fratele meu, suntem doi nepoti, si de acesta doreste sa ma protejeze. acum eu nu stiu care este mai avantajos actul vanzare-cumparare sau actul de donatie?
Cel mai recent răspuns: laura_dulgheru , utilizator 19:24, 19 Martie 2007
vinzare-cumparare.
dar poti sa imi explici de ce?
dar poti sa imi explici de ce?
din doua rele, l-am ales pe cel mai putin rau!#-o
oricum, tinind cont de gradul de rudenie (bunica, sora sau fratele, nu am fost f. atenta!) poate fi atacat si contractul de vinzare cumparare si donatia!
Dintre cele doua variante e mai bun contractul de vanzare cumparare, dar FARA ca bunica sa-si rezerve vreun drept de UZUFRUCT. Contractul de vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului, facut unui succesibil in linie dreapta este PRESUPUS gratuit. (adica legea presupune ca tu nu ai dat vreun ban bunicii cu titlu de pret - si ...cam asa se si intampla in realitate).

Alte discuții în legătură

actul de vanzare-cumparare comporta unele cai de atac ContSters267061 ContSters267061 Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: saptamana viitoare o doamna, prietena de familiei fara grad de rudenie cu mine doreste sa doneze sau sa faca act ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau testament? ContSters308077 ContSters308077 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: - parintii mei vor sa imi lase mie apartamentul dar nu stiu ce contract ar fi bun si fara sa avem probleme ... (vezi toată discuția)