avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arme cu electrosoc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arme cu electrosoc

Cat de legala este o astfel de arma - non letala , care se poate achizitiona fara port arma din cate am inteles si fara diverse acte etc Intrebarea mea este , cat sunt de legale aceste arme si care este cadrul legal de folosire a lor ? Multumesc :wassat:
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
ion cu vaca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mysogyn , utilizator 02:32, 12 Aprilie 2011
Detinerea si utilizarea de astfel de arme, fara formalitati legale constituie infractiune
arma nu necesita autorizatie , la ce formalitati legale va referiti si mai ales in ce conditii se poate utiliza o astfel de arma?
Detinerea nu este infractiune.
Eu ma refer la aceasta arma 2url.ro/taser o poti cumpara legal din state este folosita de fortele de politie din sua , uk si chiar franta. Cum o pot utiliza pentru autoaparare in romania
Este legala si nici chiar intr-un stat cu legi cretine ca al nostru nu este interzisa folosirea lor in scop de autoaparare, cu atat mai mult detinerea. Am si eu ceva in genul asta, un "stun" de apropiere 500.000 W cu amperaj mic.

Nu este arma de foc si nici arma "neletala" pentru care sa fie necesar cazier sau permis de port-arma. Deocamdata, pana probabil un dobitoc slab de inger nu va crapa din pricina uneia si desigur alti dobitoci din guvern /parlament o vor considera "periculoasa".
Avand in vedere insa ca in iubita noastra tara, oameni absurzi cu putere de decizie asupra vietilor tuturor interpreteaza in mod cu totul absurd si eronat conceptul de legitima aparare, trebuie insa sa va luati unele precautii. Astfel daca o folositi in public este esential sa aveti martori ai agresiunii prealabile a respectivului care, chiar de va fi dovedit ca agresor, va fi scutit sub un mod sau altul de un dobitoc indeplinind functia de procuror, de consecintele atragerii raspunderii penale (e la moda amenda contraventionala care lasa cazierul curat) . Aveti insa grija ca in eventualitatea unei altercatii sa nu o indreptati inspre un dobitoc care indeplineste niscaiva functii in aparatul justitiei sau Ministerului de interne sau mai grav este unul din "alesi". Dati in alte cele ca de exemplu ultrajul. La ei se aplica alte reguli mult mai aspre pentru dvs.
Altfel, trebuie totusi sa evitati folosirea "stun"-ului in dreptul inimii agresorului si pe gat. Mai ales daca este o varianta mai puternica, de altfel si producatorul va recomanda (precis aveti un prospect). Atentie de asemenea cand cade sa nu dea cu teasta de ciment, masina, etc. Inca o data va atrag atentia, daca nu va numiti Iovan sau nu sunteti unul din oamenii indispensabili tarii astea adica : judecator, procuror, politist , politician sau macar interlop cu relatii printre ei, aveti mare grija sa nu-l omorati pe agresor pentru motive marunte gen protejarea portofelului, a masinii, a casei sau a familiei ori a locului de parcare. Mijloacele dvs. de aparare trebuie sa fie "proportionale" cu agresiunea comisa, traim in Romania de fapt.
Puteti in schimb beneficia de satisfactia de a chema si a-l pune sa scrie un proces-verbal pe un vajnic politist sau jandarm. Nu prea vor rezolva ei nimic dar cel putin va vor crea impresia ca se straduiesc.

In speranta ca v-am fost de folos.

Alte discuții în legătură

Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
De ce ai nevoie pentru a deține un spray paralizant? Alina123456789 Alina123456789 Buna ! Stiu ca pentru port arma îți trebuie permis . Pentru spray paralizant ai nevoie de ceva ? (vezi toată discuția)